Kütmishooaja algusega kaasneb vältimatult kuiv õhk majas, mis võib lisaks tuju rikkumisele mõjutada ka teie pere tervist. Seetõttu on talvel väga oluline õhku niisutada, eelkõige laste tubades.

Kuiv õhk ja tervis

Kuival õhul võib majas olla mitmeid kõrvaltoimeid. Kõige lihtsamalt märkab seda tundest, et kuiv õhk otsekui tõmbab kehast vett välja, põhjustades naha ja silmade ärritust ning ülemiste hingamisteede limaskestade kuivust. Sellest annavad märku raskused läbi nina hingamisel, nohu ja suurem vastuvõtlikkus ülemiste hingamisteede nakkustele ning ka sügelev ja kipitav nahk. Lastel võib täheldada ka köha ning kihelevate silmade hõõrumist. Kuiv õhk võib halvendada ka allergiate või astma sümptomeid.

Kuidas õhu niiskustaset mõõta?

Kas kahtlustate, et teie kodus on kuiv õhk? Ruumi õhuniiskuse täpseks mõõtmiseks tuleks kasutada hügromeetrit (niiskusmõõturit). Võimalik on osta mitmeotstarbeline seade sisseehitatud hügromeetri, taimeri ja termomeetriga. Õhu optimaalne niiskustase ruumis peaks jääma vahemikku 40–60%.

Normaalse niiskustaseme säilitamise viisid

Taimed, eelkõige sellised kogunevat vett suures koguses aurustavad taimed nagu sõnajalg, luuderohi või viigipuu toimivad looduslike õhufiltritena. Suuremates majapidamistes ja eelkõige kütmishooajal sellest lahendusest kindlasti ei piisa. Mida muud saate ette võtta peale enda potitaimedega ümbritsemise? Meie vanaemad riputasid radiaatorile märja riide, mis suurendas õhu niiskustaset. Esteetilisest küljest pole see just parim lahendus. Teine võimalus on hoida savist keraamikanõus vett. See poleks siiski kuigi hügieeniline, kuna savinõus võivad hakkama kasvama seened, mis on sama ohtlikud kui kuiv õhk. Parim viis on kasutada moodsal tehnoloogial põhinevat elektrilist õhuniisutit.

Õhuniisuti AirWasher HU5930/10

Philipsi uues niisutis kasutatakse NanoCloud-tehnoloogiat, mis võimaldab õhku niisutada ja hoida niiskustaseme püsivalt soovitataval 40–60% tasemel. Õhuniisutuse taseme saab määrata käsitsi või seda saab kontrollida automaatselt nii, et niisutamist reguleeritakse vastavalt ruumi õhu seisundile. Sama tähtsaks võib pidada seda, et Philips NanoCloud-tehnoloogia on tõendatult hügieeniliselt tõhus. Võrreldes ultraheliniisutitega paiskab AirWasher õhku 99% vähem baktereid, kaitstes nii teie kui ka teie pere tervist pikaajaliselt, kuna õhk on peaaegu täiesti vaba haigustekitajatest ja hallitusest. Lisaks tekitab õhuniisuti ainult nähtamatut veeauru ja ei jäta ebameeldivaid plekke põrandale ja mööblile. Uus õhuniisuti kaitseb tänu tõhusale NanoProtect-filtrile ka allergeenide vastu, filtreerides õhust kuni 99% vähemalt 20 nanomeetri ehk 0,000002 cm suurustest bakteritest ja tolmuosakestest (tolm ja muud allergeenid).

Seadme õhuniisutuse jõudlus on kuni 500 ml/h. Suur neljaliitrine veepaak tähendab seda, et vett ei pea sageli lisama. Uue õhuniisuti töövahemik on kuni 70 m2, nii et niisutatud õhku on piisavalt teie laste tubade ja teie enda magamistoa jaoks, tagades kogu perele hea öise une.

Vaata lisateavet siit!

Õhuniisuti HU4803/01

Philipsi niisutis kasutatakse NanoCloud-tehnoloogiat, mis võimaldab õhku niisutada ja hoida niiskustaseme püsivalt soovitataval 40–60% tasemel. Õhuniisutuse taseme saab määrata käsitsi või seda saab kontrollida automaatselt nii, et niisutamist reguleeritakse vastavalt ruumi õhu seisundile. Võrreldes ultraheliniisutitega paiskab õhku 99% vähem baktereid, kaitstes nii teie kui ka teie pere tervist pikaajaliselt, kuna õhk on peaaegu täiesti vaba haigustekitajatest ja hallitusest. Lisaks tekitab õhuniisuti ainult nähtamatut veeauru ja ei jäta ebameeldivaid plekke põrandale ja mööblile.

Vaata lisateavet siit!

Jaga
Kommentaarid