Alates 14. jaanuarist teenindab Nordica talveperioodil kaheksat otseliini, lennates Tallinnast Stockholmi, Vilniusesse, Kopenhaagenisse, Brüsselisse, Kiievisse, Varssavisse, Viini ja Münchenisse. Turuolukorra tõttu ei lennata enam Oslosse, Amsterdami ega Peterburisse.

Nordic Aviation Groupi juhi Hannes Saarpuu sõnul on Peterburi ja Amsterdami puhul põhjuseks vähene nõudlus ning Oslo liinil terav konkurents, kus pole majanduslikult mõistlik kolmanda vedajana lennata. „Pigem suuname oma ressursi kasumit teenivatesse projektidesse, mis tugevdavad meie majandustulemusi. Nagu iga teine ettevõte, peame ka meie olema eelkõige kasumlikud ja tulevased muudatused liinivõrgus teenivadki seda eesmärki. Nordica võime olla paindlik ja reageerida operatiivselt turu muutustele on pikaajalise edu tagamisel oluline tegur,” selgitas Saarpuu.

Reisijatele, keda jaanuarikuus tehtavad muudatused puudutavad, pakutakse välja alternatiivsed lahendused. Nordica kodulehel on üleval täielik info selle protsessi ja reisija õiguste kohta. Saarpuu kinnitusel ei ole vaja kellelgi oma pileti pärast muretseda. „Lennufirmad on väga hästi treenitud kiiresti reageerima sellele, kuidas viia varem pileti ostnud reisijad sihtkohta. Seda tuleb lennundusäris eri põhjustel päris sageli ette,” lisas ta.

Lennukite suunamine kasumlikele liinidele ei muuda lendava personali arvu. Jaanuaris tehtavate muudatustega seoses kaotatakse kontori poolelt ära 9 töökohta.

Nordica käitab ühtekokku 19 lennukit, millest kümmekond alustab oma päevatööd Tallinna baasist. Lennukite arv järgmise aasta plaanide kohaselt ei vähene, pigem võib see uute ekspordiprojektide lisandumise korral suureneda. Nordica tütarfirma Regional Jet jätkab kasvamist ning nõudlus uute pilootide ja pardateenindajate järele on endiselt suur.

Nordica on kolme tegevusaasta jooksul kasvanud piirkonna arvestatavaks regionaalseks lennufirmaks ja on läbi aegade suurim Eesti lennuettevõte. 2018. aasta esimese 10 kuuga lendas kodumaise lennufirmaga pea 600 000 reisijat, mida on üle 20 protsendi rohkem kui eelmise aasta samal ajal. Nordica ekspordib edukalt lennuteenuseid nii Rootsi, Taani, Poola kui ka Hollandisse ning annab tööd rohkem kui 500 lennundusspetsialistile Eestis ja välisriikides.