„Meile on väga oluline, et meie enda töötajad saaksid rahulikku pühadeperioodi oma pere ja lähedaste seltsis veeta," ütles AS-i Selver juhatuse liige Kristi Lomp. „Seetõttu oleme tänavu otsustanud kaupluste lahtiolekuaegu varasemate aastatega võrreldes veelgi rohkem lühendada."

Kui tavapäevadel töötavad suurimad Selverid kella 8-23, siis Jõululaupäeval, 24. detsembril on pikima tööajaga kauplused kokku viis tundi vähem avatud. Hommikul avatakse kauplused tund aega hiljem ja õhtul suletakse neli tundi varem.

24. detsembril on kauplused avatud kella 9-19. Esimesel jõulupühal, 25. detsembril on Selverid avatud kella 10-21 ning Teisel jõulupühal, 26. detsembril kella 9-21. Vana-aasta viimasel päeval avatakse kauplused tavapärase töögraafiku alusel ja suletakse kell 21. Uue aasta esimesel päeval avatakse kõik kauplused kell 12 ning suletakse kell 21.

Eesti kapitalil Selveri jaeketti kuulub Eesti suurima kojuveopiirkonna ja käibega e-pood ning 52 kauplust, mille all on üle terve Eesti rohkem kui 90 000 ruutmeetri jagu müügipinda. Selver annab tööd üle 2800 inimesele.

Rimi lühendab samuti pühade ajal lahtiolekuaegu

Rimi sulgeb 24. detsembril kõik kauplused juba kell 18.00, et töötajad saaksid pühad veeta oma lähedastega. Lahtiolekuaegades tulevad muudatused ka aastavahetusel.

„Poleemika selle ümber, kas toidukauplused peaksid olema jõulude ning aastavahetuse ajal vähem lahti või üldse suletud, on kestnud Eestis aastaid," sõnas Rimi Eesti juht Vaido Padumäe.

„Rimi vaatab täna kõigis oma tegevustes selgelt Põhjamaade suunas ning võtsime vastu otsuse anda oma teenindajaile 24. detsembril vaba õhtu. Põhjamaades ning mitmetes teistes Euroopa riikides on kaupluste varasem sulgemine jõuluõhtul tavapärane," rääkis Padumäe.

Prisma avab kõik poed jõulude eel 24 tunniks

Prisma avab 21.-23. detsembril kõik oma Tallinnas, Tartus ja Narvas asuvad hüpermarketid ööpäevaringselt, et anda inimestele võimalus sooritada oma viimase hetke söögi- ja kingiostud neile kõige paremini sobival ajal.

Alates 24. detsembrist jätkub Prismades tavapärane töörütm ehk ööpäevaringselt jäävad avatuks Sikupilli, Mustamäe ja Lasnamäe Prisma. See tähendab, et need kolm hüpermarketit on lahti ka aastavahetusel.