„Meie jaoks on väga oluline, et kõik meie töötajad saaksid pühade ajal võimalikult palju aega oma peredega veeta. Nii on meil kaupluste lahtiolekuajad pühadeperioodil märgatavalt lühemad ning 1. jaanuar 2019 on kauplused suletud ja töötajatel vaba päev,“ rääkis Maxima Eesti tegevjuhi kt Marko Põder.

„Kõik need head inimesed, kes jaekaubanduses ühes või teises kaupluses tööd teevad on lahkelt ära teeninud selle, et veeta aasta esimene päev pühale kohaselt – tunda rõõmu vabast päevast, mida endale ja lähedastele pühendada. Soovime Maximas selle traditsiooniga töötajate heaks jätkata,“ lisas Põder.

Pühade ajal saavad töötajad rohkem vaba aega

Maxima kauplused on 1. jaanuaril suletud teist aastat järjest. Ühtlasi on see kaupluste töötajate jaoks ainus kollektiivne puhkepäev aastas.

Jõuluperioodil on Maxima kauplused 24. detsembril üle Eesti avatud kuni kella 19.00ni, 25ndal on kauplused avatud 10-20.00, 26. detsembril on Maxima avatud tavapärastel aegadel ja 31. detsembril on kauplused avatud 8-21.00.

Maxima Eesti ettevõtetes töötab Eestis kokku ligikaudu 3 700 inimest.

Teised teevad samuti pühade ajal muudatusi

Kolmapäeval teatas Selver, et sulgeb kauplused jõululaupäeval neli tundi varem ning lühendab pühade ja aastavahetuse ajal lahtioleku aegu.

24. detsembril on kauplused avatud kella 9-19. Esimesel jõulupühal, 25. detsembril on Selverid avatud kella 10-21 ning Teisel jõulupühal, 26. detsembril kella 9-21. Vana-aasta viimasel päeval avatakse kauplused tavapärase töögraafiku alusel ja suletakse kell 21. Uue aasta esimesel päeval avatakse kõik kauplused kell 12 ning suletakse kell 21.

Kaupluse lahtiolekuaegade ühendamisest on teatanud ka Rimi, kes sulgeb 24. detsembril kõik kauplused juba kell 18.00 ja teeb muudatusi aastavahetuse lahtiolekuaegades.

Prisma on pühade ajal avatud tavapäraselt, sealjuures kolm Tallinna kauplust, Sikupilli, Mustamäe ja Lasnamäe Prismad ööpäevaringselt. Enne pühasid, perioodil 21.-23.12 avab Prisma kõik Eestis asuvad kauplused ööpäevaringselt.