Reisiportaal Booking.com analüüsis enam kui 270 000 jõuluturge puudutavat soovitust, et reastada populaarseimad sihtkohad, kus tänavu pühadehooaega nautida.

Essen Saksamaal

Esseni jõuluturg toimub 16. novembrist 23. detsembrini keskaegsel Flachsmarkti turuväljakul. 45 000 jõulutule alla on reastatud enam kui 250 müügiletti, mida uudistades leiab nii põnevaid kingiideid kui ka kulinaarseid delikatesse.

Pärast käsitsivalmistatud seepide, viirukite, saviesemete ja karusnaha osturingi tasub maitsta restoranis Burgküche keskaegseid hõrgutisi.

Vipiteno Itaalias

Põhja-Itaalia mägedes asuva Vipiteno jõuluturu eriliseks külastajamagnetiks on traditsiooniline puuviljadega pühadekeeks. Pea 1000 meetri kõrgusel üle merepinna asuv linnake muutub igal pühadehooajal tõeliseks jõulumuinasjutuks.

Sel aastal avatakse turg 23. novembril ning kokku pakitakse see alles 6. jaanuaril. Kohalikud kauplejad pakuvad praksuvate kaminate ning kaunistatud jõulupuude keskel värskelt küpsetatud hõrgutisi.

Frankenmuth Michigani osariigis USAs

Booking.com-i kasutajad soovitavad Frankenmuthi reisida just jõuluostlemise kogemiseks. Iga aasta detsembri esimesel nädalal muundub sealne talukaupade turg Euroopa-stiilis jõuluturuks, kus müüakse värskelt röstitud kastaneid, käsitsi valmistatud vanikuid ning õunasiidrit.

Kui üks nädalavahetus pole sinu jaoks pidustusteks piisav, tasub Frankenmuthis külastada ka maailma suurimat jõulukaupade poodi Bronner’s CHRISTmas Wonderland, mis on avatud aasta läbi. Selle pindala on üle 100 000 m2 ning seal ostleb aastas üle 2 miljoni külastaja.

Mulhouse, Prantsusmaa

Kui tavaliselt on jõuluturud punast ja rohelist tooni, siis Mulhouse’is tähistatakse pühasid kirjumalt, kohalike väitel ongi tegu kõige värvilisema jõuluturuga üldse. Linna ajalugu on tihedalt seotud tekstiilitööstusega, mistõttu pole ime, et igaks pühadehooajaks luuakse uus temaatiline kangas, mis kaunistab jõuluturu sadakonda müügiletti.

Kohalikud käsitöölised pakuvad delikatesse nagu foie gras, piparkoogid ja bredeles-tüüpi jõuluküpsiseid, mida külastajad saavad maitsta 24. novembrist 23. detsembrini linna kuulsaimal väljakul Place de la Réunion.

Valkenburg Madalmaades

Kui otsid unikaalset jõuluturgu, tasub pühadehooajal seada sammud Valkenburgi, kus müügiletid on püsti löödud maa-alusesse Fluweelengroti koopasse. Sel aastal peetakse jõuluturgu seal juba 21. korda ning tegu peaks olema seni toimunutest suurimaga.

Lisaks jõulukinkide ostlemisele tasub osa võtta koopaekskursioonist, et heita pilk peale kaunitele seinamaalidele, skulptuuridele ning muljetavaldavale 18. sajandist pärit kabelile. Kui soovid jõuluturule lisaks linnas ringi vaadata, võta plaani 17. sajandil hävinud kindluse varemed, mis on samuti sel ajal külastajatele avatud.

Taipei Taiwanis

Taipeis peetakse igal aastal peredele suunatud jõuluüritust Christmasland, mille külastajad saavad osa tõelisest talvevõlumaast. Kohapeal saab osa võtta pühadeaja tegevustest, nautida etendusi, toitu, mänge ning kohalike kaupluste pakutavaid käsitsivalmistatud hõrgutisi.

Üritus kestab mitu nädalat ning selle senised külastajad on oma arvustustes eraldi välja toonud kaunist jõulutuledemängu, hiiglaslikku jõuluturgu ning jõululaulude esitajaid.