„Täna, 22. novembril, kolime kõikide telekanalitega ümber uuele platvormile. Rõõm on tõdeda, et kliendid on olnud koostööaltid," ütles Laurima.

Juhul kui kliendid ei ole muutustega kursis, kuna nende kontaktandmed on vahepeal muutunud või on mingi muu põhjus, miks sagedus on siiski jäänud muutmata, soovitab Laurima tutvuda sageduse muutmise juhendiga TV Play Home kodulehel. Piltidega juhendi, kuidas sagedust ise muuta leiab www.tvplayhome.ee/sagedus.

Muutatused on seotud omanikuvahetusega

Laurima sõnutsi on viimasel ajal Viasati klientide teenusega seotud ebamugavused seotud sellega, et ettevõte vahetas omanikku ja toimumas on suuremahulised uuendused.

Uuele tehnoloogiale üleminek on toonud kaasa vajaduse erinevate muudatuste tegemiseks. „Näiteks on TVPlay Home vahetanud välja oma klientide vaatajakaarte ja digibokse. Tegu on olnud intensiivse üleminekuperioodiga, millega on kaasnenud ka ebamugavusi klientidele, näiteks vajadus muuta ise käsitsi digibokside sagedust," selgitas Laurima.

„Kui TVPlay Home'i uued hübriid-digiboksid on meie poolt kaughalduse teel uuele sagedusele seadistatud, siis eelmise põlvkonna digiboksides tuleb seda kliendil teha kahjuks käsitsi," tõdes Laurima.

Mis juhtus hiljuti lapselukuga?

Hiljutine kõikide kanalite lapseluku alla panemine juhtus Laurima sõnul seetõttu, et muutmisel oli turvalisust tagav süsteem. „Kahjuks polnud selle integratsiooni puhul võimalik teatud nüansse klienti puudutamata testida. Põhimõtteliselt juhtus nii, et testimine ja vigade parandamine toimus klientide silme all," sõnas ta.

„See oli äärmiselt pingeline periood, kus meie arendajad töötasid lakkamatult ööpäevaringselt, et meie poolt põhjustatud meelepaha klientidele oleks võimalikult lühiajaline," rääkis Laurima.

Tänaseks on enamus üleminekuid ja protsesse lõpusirgele jõudnud. Jäänud on vaid mure eelmistele omanikele (MTG) kuulunud digiboksidega, kus tuleb lapseluku seaded käsitsi ära muuta. Selleks leiab piltidega juhendi meie kodulehelt www.tvplayhome.ee/lastelukk.

Probleemid klienditeeninduse kättesaamisega

Viimase aja rikete puhul on paljud kliendid pöördunud Delfi poole sellega, et rikke korral ei ole võimalik Viasati klienditeendust kätte saada. Laurima sõnul on see seotud sellega, et liinid on ülekoormatud.

„Olukorras, kus paljude klientide jaoks juhtub midagi ootamatut ühel ajal ja kõik püüavad samaaegselt klienditeenindust kätte saada, võib tekkida olukord, mil liinid on ülekoormatud. Kuna liinil oli korraga väga palju inimesi, siis tavapäraselt korrektselt toimiv süsteem, ei halda seda kõnede laviini ära, mistõttu võib jääda mulje, justkui klienditeenindaja katkestaks ootejärjekorras olnud kliendi kõne," selgitas ta.

„Näiteks lapselukuga seotud rikke puhul püüdsid meid korraga telefoni teel kätte saada üle 10 000 kliendi, mis on ligi 20 korda rohkem kui tavapäraselt. Ka e-kirjade ja Facebooki sõnumite kaudu edastatud päringutele vastamine võttis tavapärasest kauem aega," tõi Laurima näiteid.