„Osalesin hiljuti ühel noa-ja-kahvli-üritusel, kuhu ka peaminister oli ennast kõnelema kutsunud. Näib, et ta kasutab iga võimalust kõnet pidada, kui koos on vähemalt kümme inimest,” kirjutas Siim Kallas lõppeva nädala neljapäeval Eesti Päevalehe arvamusloos.

Kuigi reformierakondlasest Viimsi vallavanem ja endine Euroopa Komisjoni asepresident mainis üritust vaid mööda minnes – et oma juttu sisse juhatada –, reageeris sellele tugevalt sel aastal esimest korda Riigikogu valimistel kandideeriv eksmiss Kristiina Heinmets-Aigro, kelle õiglusmeelt selline väljenduslaad tugevalt häiris, sest ta ise osales ka viidatud sündmusel.

Nii tegi Keskerakonna ridades kandideeriv Heinmets-Aigro sotsiaalmeedias avalduse, kus mõistis Kallase väljenduslaadi hukka. „Ma väga vabandan, aga teie nn noa-ja-kahvliüritusel olin mina üks külalistest ja kasutades piduliku vastuvõtu kirjeldamiseks teie sõnastust, siis te solvate kõiki 400 saalis viibinud inimest,” leidis Heinmets-Aigro.

Ta leidis, et sellega solvas Reformierakonna poliitik nii selle ürituse korraldajaid, kes seda mitu kuud planeerisid, kui ka kõigi teisi, kes selle ettevalmistusega seotud olid. „Ka teenindajaid, kelle seast valiti kindlasti parimaid just teid, lugupeetud Siim Kallas, teenindama ja neid restorane, kes mõtlesid mitmeid nädalaid, millega külalisi üllatada ja loomulikult kõiki esinejaid ja sellel õhtul tunnustuse pälvinud Eesti parimad omas valdkonnas,” lausus Heinmets-Aigro.

Ta märkis, et Kallas peaks endise kõrge ametnikuna teadma, et peaminister ei kutsu ennast kuhugi. „Selleks tehakse mitmeid ettevalmistusi mitmel erineval tasandil, enne kui Eesti peaminister lavale astub. Kahjuks ei pannud teie vist samuti tähele, et saalis oli mitte 10, vaid 400 inimest ja paljudele sealsetele inimestele oli suur sündmus saada peaministri Jüri Ratase tunustuse osaliseks,” märkis eksmiss.

Heinmets-Aigro sõnul oli peaminister olnud väga liigutatud ettevõtlusvastuvõtu väljapeetud õhustikust ja tunnustas kõiki korraldajaid.