Soome turistide mõningase vähenemise põhjuseid sel aastal on kindlasti mitmeid, sealhulgas on kõrgematel hindadel, erakordselt soojal suvel, mistõttu veedeti ehk rohkem aega kodumaal ja kindlasti paljudel muudel põhjustel oma osa.

Kas Eesti klienditeenindajad on tõesti muutunud ülbeks ja kui nad oskavad soome keelt, siis seda enam ei kasuta? Või ei oska lihtsalt noored soome keelt?

Meie ei saa teiste eest vastata. Saame kinnitada, et Tallinki laevadel, hotellides ja terminalides töötavad klienditeenindajad annavad endast kindlasti iga päev parima, et meie teeninduskultuur ületaks meie klientide ootusi. Väga paljud meie Eesti töötajad räägivad soome keelt ning pakume neile, kes veel keelt ei räägi ka mitmeid võimalusi erinevate keelte, sealhulgas soome keele, õppimiseks. Pigem meie Soome kliendid tihti üllatuvad, kui hästi ja kui palju meie laevadel keeli räägitakse.

Kas Tallink maksab Eestis soome keele oskajatest töötajatele lisatasu?

Kuna enamus meie töötajaid räägib mitmeid erinevaid keeli, mis sellises rahvusvahelises ettevõttes nagu Tallink, on elementaarne, siis me keeleoskust eraldi ei tasusta.

Kas Eesti, iseäranis Tallinn, on hinnatõusu tõttu Soome turistide huviväljast kadumas?

Kindlasti mitte. Kuid Eesti riik ja ettevõtted peavad üheskoos jätkuvalt panustama sellesse, et see huvi ei kaoks. Peame jätkuvalt rääkima Eesti vaatamisväärsustest, eriti neist, mis jäävad väljapoole Tallinna ning hoidma seda huvi meie põhjanaabrite seas üleval. Tallink panustab sellesse iga päev, arendades ja mitmekesistades oma toodete ja teenuste valikuid, uuendades oma laevastikku ja pakkudes oma klientidele parimaid elamusi ja teenindust. Kindlasti on siin aga roll ka EAS-l ja erinevatel riigiga seotud asutustel, et muuta üha atraktiivsemaks ka reisimist väljapoole Tallinnat, kus on kindlasti soomlastel veel väga palju meeldivat avastamist.

Mis oleks see imevits mis tooks Eestisse rohkem Soome turiste?

Turundada Eestit Soomes laiemalt, sealjuures tutvustades erinevaid Eesti piirkondi – Ida-Virumaa, Lõuna-Eesti, Haapsalu, Pärnu, Saaremaa, Hiiumaa jne – meil on palju näidata ja pakkuda. Ning loomulikult, aidata kaasa, et Eesti oleks ka hinnakonkurentsis atraktiivne reisi sihtpunkt.