"Mustamäel liigub hulgaliselt pakiroboteid. Videost on näha, kuidas liiklejad ei tea mida teha," kirjutab video salvestanud Delfi lugeja. "Paljude reaktsioon on jääda seisma, kuna on olnud juhtum pakiroboti alla ajamisega. Kahjuks aeglustab aga seisma jäämine just pakiroboti liikumist, kuna kui autode vahele tekiks tühi auk siis autode seisma jäämisega kaob see vaba aken ja pakirobot peab edasi ootama."

"Firma peaks kõigile selgeks tegema pakirobotite algoritmi. Millal pakirobot tee peale liigub? Kas peaks teed andma? Kas ta üldse mingil juhul hakkab liikuma kui pakirobot teed annab?"

"Samuti jäi videole kurb hetk, kuidas jalakäija otsustas jalaga pakirobotit lüüa," tõdeb lugeja.

Stashipi esindaja rääkis esmaspäeval Kasulikule, et liikluses veendub pakirobot enda turvalisuses ja ei võta mingisuguseid riske. Sama juhtub ka ülekäigurajal teed ületades, robot ootab ära kõik mööduvad sõidukid ja alles siis, kui teel pole ühtegi ohutu, jätkab sõitu.

Vandeadvokaat Indrek Sirk räägib, et robotliikuriga seotud liiklusseaduse muudatused jõustusid suurema selgitustööta, mistõttu inimesed ei tea, kellel on selles olukorras eesõigus. "Ülekäigurajal ja ka paljudes muudes olukordades on robotliikuri
õigused ja kohustused sarnased jalgratturile. Nii nagu jalgratturil ei ole reguleerimata ülekäigurajal eesõigust, ei ole seda ka robotliikuril," ütles ta.

Videos näidatud olukorras pidigi robotliikur ootama, kuni talle avaneb võimalus ohutult sõiduteed ületada, selgitab Sirk. "Kui kahe inimese sarnases olukorras võib üks inimene teisele anda käeviipe või peanoogutusega märku oma eesõigusest loobumisest, siis robotliikuriga paraku sellist võimalust ei ole. Tema peab alati lähtuma seadusesse raiutud normidest. Seetõttu ei ole ka mõtet tema suhtes viisakas olla, kuna ta ei saa sellest aru. "

Sirki sõnul on asjakohane õigusnorm selles olukorras liiklusseaduse § 2 p 100, mis seab robotliikuri reguleerimata ülekäigurajal võrdsesse olukorda jalgratturi ja tasakaaluliikuri juhiga. See tähendab, et võib ületada sõiduteed, kuid ei oma teel liikuva sõidukijuhi suhtes eesõigust, välja arvatud olukorrad, kus sõidukijuht ületab ülekäiguraja pööret lõpetades.