Bauhofi rauakaupade tootejuhi Sven Milli sõnul on inimesed hakanud mõistma vingugaasianduri olulisust ja selle pealt kokku ei hoia. Kokku on viimastel kuudel vingugaasiandurite müük Bauhovis kasvanud üle viie korra.

Kõige populaarsemad on LCD-ekraaniga andurid, mis kuvavad ka ruumi temperatuuri. Samuti on Bauhofis müügil IP44 kaitseastmega vingugaasiandur, mis sobib ka niisketesse ruumidesse, näiteks vannituppa, kus gaasiseade sageli asub.

Vingugaasiandurite müük on kasvanud ka ehituspoes Espak ja jaekauplustes Prismas ning Coopis. Espaki esindaja sõnul on müük kasvanud vähemalt 50 protsenti, Prismas on müük peaaegu kolmekordistunud ja ka Coop müüs andureid üle kahe korra rohkem kui mullu samal ajal.

Septembris osteti Prismast kommunikatsioonijuht Piret Lankotsi sõnul 42 vingugaasiandurit, oktoobris kasvas ostude hulk 94ni ja novembris 119ni. „Tootjatelt on tulnud tagasisidet, et huvi kasvamise tõttu pole alati vingugaasiandurite tellimusi võimalik täita," võttis Lankots kasvanud huvi kokku.

Loe pikemalt refereeritud artiklit ERR-ist.