Telia andis enda klientidele muutusest teada SMS-i teel ning soovitas muuta ära makseviis vastavates rakendustes.

Nimelt kehtestab makseasutuste ja e-raha asutuste seadus (MERAS) erireeglid nende elektroonilise side teenuse kasutaja maksetehingute suhtes, mida elektroonilise side ettevõtja täidab kasutaja soovil lisaks elektroonilise side teenuste osutamisele.

Sellised teenused on näiteks m-maksed, kui kliendi poolt tehtud tehingu summa lisatakse tema igakuisele Telia mobiiliarvele.

Seadusemuudatuse kohaselt tohib sääraseid maksetehinguid teostada üksnes digitaalse infosisu, häälepõhiste teenuste ja piletite ostmiseks. Teenuse pakkumine ei tohi aga hõlmata füüsiliste kaupade ja teenuste kasutamist või tarbimist.

Tulenevalt ülaltoodust ei saa alates 01.01.2019 enam Telia m-maksetega tasuda näiteks Taxify ja Taxigo taksoteenuse ning autopesulate teenuste eest. Taksoteenuste kasutajatel on soovitav vastava teenuse äpis muuta ära teenuse eest tasumise makseviis.

Telia pressiesindaja Raigo Neudorfi sõnul tegi seadusandja erandi näiteks piletite ostu, parkimise ja headetegevuseks annetamise puhul, mis võimaldab nende kasutamist jätkata.

Neudorfi sõnul on Telia kliente, keda muutus mõjutab ja kes taksoteenust m-maksega kasutava paari-kolme tuhande ümber. "Valdav enamus inimesi tasub taksosõidu eest pangakaardi või sularahaga," lõpetas ta.