Viimsi Vallavalitsus otsustas 20. novembril korraldada hanke vedaja leidmiseks Kelnase-Leppneeme parvlaeva liinile tähtajaga kuni 31.10.2020, saates ettepaneku osaleda hankes viiele ettevõttele: Tallink Grupp AS, TS Laevad OÜ, TS Shipping OÜ, Tuule Liinid OÜ ja AS Kihnu Veeteed. Pakkumused esitasid Kihnu Veeteed ja Tuule Liinid.

Abivallavanema Margus Kruusmägi sõnul võitis odavama hinnaga pakkumine, mille esitas Tuule Liinid ja mis oli 133 755 eurot soodsam kui Kihnu Veeteedel.

Viimsi Vallavalitsus korraldas 8.mail avatud hankemenetlusena riigihanke leidmaks vedaja Kelnase-Leppneeme parvlaeva liinile perioodil 1.11.2018 – 31.10.2023. Hankele laekus kaks pakkumust: ühispakkujate Tuule Liinid OÜ ja AS Saaremaa Laevakompaniilt maksumusega 1 997 510 eurot ilma käibemaksuta ning Kihnu Veeteedelt maksumusega 4 233 420 eurot ilma käibe maksuta. Toonane hange vaidlustati ja Viimsi Vallavalitsus tunnistas selle riigihanke kehtetuks.

Ajutiselt teenindas Prangli saare ja mandri vahelist liini AS Kihnu Veeteedelt tellitud parvlaev Vesta, lepingu tähtaeg on 18.12.2018. Paralleelselt viis Viimsi Vallavalitsus läbi pakkumismenetluse tulenevalt Ühistranspordiseaduse § 21 lõikest 3 punktist 2, mille kohaselt võib sõitjateveo ja sõidukiteveo puhul laeva- ja parvlaevaliikluses sõlmida riigihanke korraldamise üldpõhimõtetest lähtudes avaliku teenindamise otselepingu, aga mitte kauemaks kui kaheks aastaks.

Viimsi Vallavalitsus on ette valmistamas uut avatud hankemenetlust vedaja leidmiseks Prangli saare ja mandri vahel.