Ilutulestiku nautimisega kaasneb oht. Põhilised ohuallikad on päästeameti demineerimiskeskuse nõuniku Arno Pugoneni sõnul kahtlase päritoluga või seisnud tooted, mis võivad käituda ettearvamatult. „Juba pisike paugutaja, milles on pürotehnilist segu ainult umbes 15 grammi (videos testitud paugutaja), võib teha palju kahju,” nentis ta.

„Pidustuste ajal tahavad inimesed pürotehnikaga rõõmu teha, kuid tulemus võib olla vastupidine. Iga plahvatus on erinev, iga toode on erinev ja väikesed detailid võivad otsustada, kui suured on vigastused,” hoiatas Pugonen.

Temai sõnul on ilutulestikust võimalik ka surma saada. Näiteks juhul kui süütenöör ei toimi ja toode ei plahvata. Seejärel minnakse asja lähedalt uurima ja kui toode peaks sattuma näo lähedale ja siis rakenduma, võin saada raskeid vigastusi ja jääda pimedaks.

„Meie soovitus on vanematele, kelle lapsed tunnevad pürotehnika vastu huvi, et nad läheksid pürotehnikat kasutama nendega koos. Sellisel juhul saab laps pürotehnikat proovida lapsevanema juuresolekul ja talle saab selgitada kõiki vajalikke ohutusreegleid,” ütles Pugonen.