Vara kahanemise põhjustas aktsiaturgude ebastabiilsus. Alates Bloombergi miljardäride indeksi loomisest 2012. aastal on see teine kord, mil selle väärtus aasta kokkuvõttes väheneb.

Seejuures aasta esimeses pooles kasvas maailma 500 rikkama inimese vara väärtus rekordilise 5,6 triljoni dollarini, kuid aasta teine pool tõi kaasa suure kukkumise.

Turgude kõikumine ei halastanud isegi Amazoni asutajale Jeff Bezosele. Septembriks oli tema vara kasvanud 168 miljardile dollarile ehk kosunud aasta algusest 69 miljardi dollari võrra, kuid seejärel haihtus sellest 53 miljardit. Kokku oli tema vara väärtus reede õhtuse seisuga 115 miljardit dollarit.

Bloomberg kirjutab, et kõige hullemini on käinud Facebooki asutaja Mark Zuckerbergi käsi: aastaga on tema vara väärtusest kadunud 23 miljardit dollarit, sest sotsiaalvõrgustik on aasta jooksul liikunud kriisist kriisi.

USA miljardäre kuulub Bloombergi indeksisse 173 ning nad kaotasid oma varast tänavu kokku 5,9%. Samas, nende vara väärtus on endiselt muljetavaldav 1,9 triljonit dollarit.

Bloomberg märgib, et Venemaa rikastel on teistega võrreldes läinud suhteliselt hästi. Nafta hinna langusest, Ukraina pingetest ning karmistunud sanktsioonidest põhjustatud tagasilööke tasandasid vahelduvad tõusud. Kokkuvõttes vähenes indeksisse kuuluva 25 Venemaa rikkama inimese vara väärtus tänavu vaid veidi, kokku 255 miljardi dollarini. Suurim kaotaja oli oligarh Oleg Deripaska, kes kaotas 5,7 miljardit dollarit.