Laupäeva lõuna ajal vooris Ülemiste keskuse peauksest sisse suurte hulkadega inimesi. Kõige suuremad järjekorrad olid tehnika-, raamatu- ja mänguasjapoodides. Inimesed olid tulnud tervete peredega - emad-isad, lapsed, vanaemad, vanaisad.

Elukaaslasega Ülemiste keskust külastanud Helen ütles laupäeval Kasulikule, et nemad alles alustavad jõuluostude tegemist, kuna varem pole selle jaoks lihtsalt aega olnud. „Me polnud enne tänast ühtegi kinki ostnud, kuna enne jõule ei ole töö kõrvalt aega olnud ja lisaks veel kolisime eilse õhtuni. Ilmselt kulub meil kõikide kinkide ostmiseks terve päev,“ tõdes Helen.


Natukene rahulikum oli Martin, kes ütles, et üldiselt on tal kingitused jõuludeks ostetud ja veel on vaja leida 7-aastasele vennatütrele kink. „Ilmselt ostan midagi arendavat nagu lego, mis talle väga meeldivad. Küll aga on valik päris keeruline, sest tal on mingid komplektid juba ka olemas ja samasugust osta ei tahaks,“ ütles Martin.

Kristiine keskuses kohatud Pille ütles, et tema peres suuri jõulukinke ei tehta. „Teeme ainult vanematele ja mehega üksteisele. Meile on pigem oluline, et pere oleks jõulude ajal koos,“ rääkis ta.

„Täna tulin Kristiine keskusesse tegelikult juhuslikult, mitte otseselt jõuluoste tegema. Kingituseks minevad asjad on kõik ostetud ja pakitud ka juba. Kuna sõitsin siit mööda, siia mõtlesin, et ostan midagi, mida saaks sõprade pool toimuvale jõuluistumisele selga panna ja sobivalt on paljudes poodides enne jõule soodustused,“ kirjeldas Pille.

Kristiine keskuse ees kuuski müünud Raimo sõnas, et kõige rohkem ostetakse kuuski just jõulude eel ja sel nädalavahetusel müük olnud kõikidest varasematest päevadest parem. „Kõige populaarsem on vaieldamatult harilik kuusk, mis läheb kõige paremini kaubaks. Keskmiselt on umbes 2-meetrise kuuse hind 25 eurot,“ rääkis ta.

Küsimusele palju nädalavahetusel kliente käinud on, Raimo vastata ei osanud, küll aga tulid kohe pärast lühikest jutuajamist kliendid, kes olid käinud jõuluoste tegemas ning olid otsustanud ka kuuse jõuluks koju viia.