Gripi tõttu kasvas pühade ajal ka Põhja-Eesti Regionaalhaigla erakorralise meditsiini osakonda pöördujate hulk. Nädala jooksul vajas ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu arstide abi 3850 inimest, neist ligi pooled olid lapsed, teatas terviseamet.

Eelmise nädalaga võrreldes kasvas arsti poole pöördunute hulk 700 inimese võrra, samuti suurenes tunduvalt laboratoorselt kinnitatud gripijuhtude arv - kui 10.-16. detsembril leidis kinnitust 24 gripijuhtu, siis möödunud nädalal oli neid üle 90.

Põhja-Eesti Regionaalhaigla erakorralise meditsiini osakonna juhataja Kristiina Põld ütles ERR-ile, et nende EMO-s suurenes läbivaatustoa koormus 25. ja 26. detsembril ligi kaks korda - tavalise 35 pöördumise asemel oli hädalisi päevas 60.

"Õnneks olime prognoosinud koormuse suurenemist ning tööl oli mõlemal päeval lisaarst. Suurenenud on grippi ja ka teistesse ülemiste hingamisteede viirustesse haigestunud pöördujate arv. EMO pöördumiste üldnumber jäi tavapäraseks, kuna traumadega pöördujaid oli tavapärasest vähem," rääkis Põld.

Terviseameti kommunikatsioonijuhi Simmo Saare sõnul võib alates hooaja algusest täpsemalt uuritud gripiviiruste põhjal öelda, et praegu on ringluses A-gripiviirused: A(H1N1)pdm09 ehk seagripp ja A(H3N2). Mõlema eest kaitseb ka tänavune gripivaktsiin.

Loe pikemalt refereeritud artiklit ERRis.