Hiljuti postitas Ameerika majandusväljaanne Inc. oma Twitteri lehele postituse, kus märkis, et kõik maailma edukamad inimesed ärkavad hommikul kell 4, vahendab Marketwatch. Väljaanne loetles viis hommikurituaali, mis peaks aitama inimesel juba hommikul oma produktiivsust tõsta.

Ka tõi Inc. näiteid edukatest tippjuhtidest, kes ärkavad hommikuti ajavahemikus 3.30 kuni 4.30. Nendes seas olid näiteks Apple’i tegevjuht Tim Cook, kes tõuseb üles kell 3.45, Ellevesti tegevjuht Sallie Krawcheck, kes on öelnud, et ei ole ühtegi teist kellaaega, kus ta oleks produktiivsem, kui hommikul kell 4, Kohli kaubamajade kaubandusjuht Michelle Gass, kes ärkab kell 4.30, et jooksma minna ning Virgin America tegevjuht David Cush, kes tõuseb kell 4.15, et helistada äripartneritele idarannikul.

Küll aga sai Inc.’i Twitteri postitus üsna vastupidiseid reaktsioone, mis seadsid kahtluse alla, kas hommikul kell 4 tõusmine on ikka nii õige, nagu mõned produktiivsusele rõhuvad koolkonnad seda jutlustavad. Suuremalt jaolt saab sotsiaalmeedia reaktsiooni kokku võtta Oscar Wilde’i tsitaadiga: „Ainult igavad inimesed suudavad hommikusöögi ajal särada.”

Ühe tuntud kaasaegse kirjaniku, Harry Potteri raamatute autori reaktsioon sellele postitusele oli lakooniline: "Unustage ära!"

Ka leiti, et kell 4 hommikul ärkamine võib olla kasulik vaid neile, kes tahavad mõne jaeketi kesktaseme juhiks saada, kuna suurem osa inimesi, keda nimekirjas loetletud oli, ülejäänud maailm peale Tim Cooki ei tunne.

Ühtlasi toodi välja, et on väga kitsarinnaline mõõta inimeste edu selle järgi, kas nad tulevad üles hommikul kell 4 või mitte. Sellest olulisem on, et inimesel oleks piisavalt hea ööuni, sest sellest sõltuvad otseselt tema vaimne, emotsionaalne ja füüsiline tervis.

Ka rõhutas selle kommentaari kirjutaja, et edu võrdustamine tööga või produktiivsusega on tänapäeval muutunud nii laialt levinud arusaamaks, et see teeb kurvaks, mistõttu ei tohiks inimesed selliste müütide survele alluda.

Oli ka neid, kes ütlesid, et hoolimata sellest, et nad ärkavad kell 4 hommikul, ei ole nad ei edukad ega ka õnnelikud. Üks inimene märkis lausa, et ta põeb kliinilist depressiooni. Ka märgiti, et see, et edukad inimesed ise ütlevad, et nad tõusevad kell 4 hommikul, ei pruugi nii olla. Ja võib-olla on neil üldse mingi tervisega seotud olukord, mis sunnib seda tegema.