Kontrolli aku laetust

Autoeksperdid soovitavad külma ilma korral kindlasti enne sõitu kontrollida autoaku laetust. „Kui aku on juba mõned aastad vana, on võimalik, et ebapiisava laetuse korral külma ilmaga auto ei käivitu," sõnas East Passyunki autoparanduse omanik Dom Vitale.

Igal autoakul on märgitud ära võimekus (CCA), mis määrab selle, kas auto käivitub külma ilmaga. Selle suurust on vastava autoaku puhul võimalik kontrollida internetist aku kohta infot otsides või siis lasta kontrollida seda autoteeninduses. Teeninduses on võimalik veenduda ka selles, kas autoaku vajab vahetust.

Hoia rehvirõhk stabiilne

Rehvid kipuvad talvel külma tõttu tühjaks minema, sest külmaga õhuk tõmbub kokku ja rehvirõhk langeb. Kui auto armatuur peaks viitama sellele, et rehvid on tühjenenud, ei tohiks kindlasti seda eirata.

Ühtlane rehvirõhk on oluline nende kulumise seisukohast, sest ebapiisava rõhuga rehvid kuluvad kiiremini. Kulumine võib aga tekitada libedaga ohtlikke olukordi.

Kontrolli kojamehi ja aknapesuvedelikku

Kulunud autokojamehed muudavad nähtavuse kehvaks. Värsked ja hästi puhastavad kojamehed on just talvel olulised, sest siis kipub sadama raskemaid sademeid.

Akna puhastamiseks tasuks kontrollida veel seda, kas jagub piisavalt aknapesuvedelikku. Lisaks peaks kasutama kindlasti talvist aknapesuvedelikku.

Valmistu hädaolukorraks

Kui peaksidki jääma teele, siis tasub varuda autosse mõned elementaarsed asjad, mis aitavad abi saabumiseni hakkama saada. Hoia autos kindlasti autoaku käivitamiseks mõeldud „krokodille", jääkraabitsat, laetud patareidega taskulampi, tekki või pleedi, soojemaid riideid, joogivett ja energiarikast toitu (näiteks energiabatoone).