15. jaanuaril jõudis Eesti Naisele kiri, mis oli pandud eraldi täiendava ümbriku sisse, sest teekonnal Tartust Tallinnasse oli kiri märgatavalt viga saanud, praktiliselt hävinud.

Vaata galeriist, milline kiri kohalejõudmise hetkel välja nägi!

Vastab Omniva kommunikatsioonijuht Kaja Sepp:

See on väga kurb juhtum – kiri jäi 14. jaanuaril Tartu kandekeskuses tembeldusmasina vahele kinni. Osaliselt sai postitöötleja kirja küll kätte, kuid osa jäigi masinasse. Antud masin läks pärast juhtumit remonti. Tegu oli üsna erakorralise juhtumiga.

Kui kiri on saanud kahjustada, ükskõik kuidas või millises etapis tema teekonnal see juhtub, siis kohas, kus see tuvastatakse, tehakse kirjale vastav märge ja saadetakse kiri koos vastava märkega saajale edasi.

Vajadusel püütakse saadetise olukorda ka võimaluste piires parandada ning edasiste täiendavate kahjustuste võimalusi vähendada – kirjakastis märjaks saanud kiri kuivatatakse ära, katkisele ümbrikule pannakse ümber uus terve ümbrik. Viimast tehti ka antud kirjaga.

Teine võimalus on kutsuda kokku kolmeliikmeline komisjon, kahjustada saanud saadetis avada ja selle järel otsustada, mida saadetisega edasi teha. Kui saadetis on väga ulatuslikult hävinud või kahjustunud, kuulub see hävitamisele ning sel juhul saadetakse saatjale sellekohane teavitus.

Tõenäoliselt olekski selle kirja puhul olnud see variant õigem ja meie vabandused, et niivõrd suurte kahjustustega kiri sai siiski edasi saadetud.

Mis saab edasi väärtusliku sisu puhul?

Rahaliselt väärtuslikke saadetisi üldjuhul lihtkirjaga ei saadeta ning rahvusvaheliste postireeglite kohaselt lihtsaadetiste materiaalse hüvitamise kohustust ei ole. Siinkohal tuleks meelde tuletada, et näiteks raha, väärtpabereid ei ole lubatud lihtkirjaga saata.

Kuna aga antud juhul sai kiri kahjustada selgelt meie masinas, siis kui kirjas siiski olnuks midagi rahaliselt väärtuslikku (näiteks teatripiletid vms), siis Omniva kompenseeriks selle väärtuse. Emotsionaalselt väärtuslikku sisu ei saa aga kahjuks kuidagi heastada. Saame ainult vabandust paluda, et kiri sellisel ootamatul moel kahjustada sai – meie vabandused.