Toimetusele kirjutas lugeja, keda hakkas huvitama läheneva tuludeklaratsiooni esitamise ajaga tagastatav tulumaksu summa. Nimelt, kui minna e-maksuametis "Minu sissetulekud" lingile, siis näeb eeldatava tulumaksukohustuse arvutuskäiku, kuid lugeja sõnul saaks ehk teada ka seda, palju riigilt raha tagasi saab. Arvutuskäigu all on omakorda kolm numbrit: brutotulu, kasutatud tulumaksuvaba tulu ja õigus maksuvaba tulule.

"Õigus maksuvabale tulule" taga olev summa tähendab minu jaoks seda, et kui ma olen teinud avalduse ja ma pole seda summat üldse möödunud aasta jooksul kasutanud, siis misiganes summa seal taga on, peaksin ma selle tagasi saama?" küsib lugeja.

Maksu- ja tolliameti pressiesindaja Rainer Laurits selgitab, et kuna tulumaksu arvutuses võetakse arvesse ka kõik tuludeklaratsioonil esitatud mahaarvamised ja seal deklareeritavad lisatulud, siis ei saa pelgalt „Minu sissetulek“ rakenduse andmete pinnalt 2018.a tulumaksu juurde- või tagasimakse summat arvutada.

"Täpsustuseks ka, et maksuvaba tulu summat ennast ei saa riigilt tagasi, vaid saaks tagasi tulumaksu maksuvabalt tulult. Nt kui 6000 on kasutamata maksuvaba tulu, siis tagasi saaks 20% ehk 1200," lisas ta.

Hetkel näeb e-maksuametist vaid seda, palju on eeldatav kohustus riigile tagasi maksta.