Heathmont Group OÜ juhatuse liikme Tim Heathi sõnul on ettevõte viimaste aastate jooksul ulatuslikult laienenud ning Tallinna uus peakontor aitab igapäevatööd paremini korraldada ja jõuda uue tasemeni. “Arendaja on olnud väga vastutulelik ning meid pidevalt projekti planeerimise erinevates faasides kaasanud ja nii saame täpselt omale sobiva esinduse,” rääkis Heath.

Bürookompleksi ühe arendaja, Invego juhi Kristjan-Thor Vähi sõnul sisaldavad hooned uuenduslikke ehituslahendusi nagu lagede ja põrandate kasutamine jahutuseks ning kütteks, milleks vajalik energia tuleb soojusenergiavaiadest.

“Kvartalis põimuvad ajalugu ja kaasaegne disain – rekonstrueeritakse vana paekivihoone, mille kõrvale tuleb pilkupüüdev uus ehitis. Sellega saab üks praegu veel räämas kompleks Kalasadamas uue elu,” lisas Vähi.

Reterra Estate tegevjuhi Reigo Randmetsa sõnul kasutatakse ehituses ettevõtte senist kogemust Eesti moodsaimate büroode, Telia ja Pipedrive’i kontorite arendamisel. “IT- ja idufirmad tahavad isikupäraseid ja silmapaistvaid kontoreid, mis panevad töötajad loovalt mõtlema,” kirjeldas Randmets trendi.

Rajatavates hoonetes on kokku üle 4800 ruutmeetri pinda. Hoonete arhitekt on paljude arhitektuuripreemiatega tunnustatud Martin Aunin. Hooned ehitavad Mapri Ehitus ja NOBE. Majad valmivad 2020. aasta alguses.