äti uudisteagentuur LETA ja televisioon LTV teatasid, et kabinetist väljus kuus KNAB-i töötajat, kes kandsid mitut portfelli ja kilekotte, milles võisid olla mapid dokumentidega, vahendab LSM.

Läti Raadio teatel kandsid KNAB-i töötajad Ušakovsi kabinetis välja musti kotte.

LETA teatel toimus läbiotsimine ka Ušakovsi kodus, kus ta ka ise kohal viibis. Maja ees seisis Ušakovsi ametiauto.

Nils Ušakovs

LETA teatel väljus kell 14 majast Ušakovsi naine, linnapea bürooülem Iveta Strautiņa-Ušakova ja suundus koos saatjatega, ilmselt KNAB-i töötajatega garaaži.

Riia linnaduuma juriidilise valitsuse juht Jānis Liepiņš keeldus kommentaaridest ja rõhutas, et neid võib anda ainult omavalitsuse juhtkond.

Riia linnaduuma opositsiooni juht Vilnis Ķirsis ütles aga, et on alustatud allkirjade kogumist Ušakovsi ametist lahkumise poolt.

Üks Ušakovsi erakonna Kooskõla juhte Jānis Urbanovičs ütles, et ei tea Ušakovsi ümber toimuvast midagi ega ole temaga ühendust saanud.

Läti Delfile kinnitas linnavalitsuse pressiesindaja, et Nils Ušakovs ei ole puhkusel ega komandeeringus, kuid oma asukohast ei anna linnapea aru ning kui midagi on teada, informeeritakse sellest ka avalikkust.

Toimunu võib olla seotud mullu detsembris vallandunud korruptsiooniskandaaliga. Nimelt algatas KNAB siis kriminaalasja, kus süüdistuse kohaselt andsid Tšehhi ja Poola ettevõtjad altkäemaksu Läti linnatranspordi ettevõttele Rīgas satiksme ja linnavalitsuse töötajatele., et mõjutada trammide, busside ja trollide soetamiseks tehtud hankeid. Vahisti autotootja Škoda Tšehhi kodanikust müügidirektor Vladislav Kozák, Rīgas satiksme juht Leonīds Benhems, linnavalitsuse taristuosakonna direktor Igors Volkinšteins ja veel mitu lätlast.

Juba toona kõlasid arvamused, et on väga raske uskuda, et linnapea Nils Ušakovs korruptsioonist midagi ei teadnud.