Eile teatas 14. jaanuarist EASis e-residentide programmi juures tööle asunud Meliisa Palipea-Tasker kinnises Facebooki grupis „E-residents of Estonia”, et on liitunud e-residentsuse programmi meeskonnaga kogukonna moderaatorina, kelle poole võivad e-residendid nii küsimuste, ettepanekute kui murede korral pöörduda.

Selle peale sai ta kohe ka mitu küsimust nii seoses e-residentide võimalustega veebi teel Eesti pankades ettevõtte pangakontot avada, e-residendiks saamise protseduuride kohta kui ka ID-kaardi taotlemise osas.

Palipea-Taskeri enda sõnul kasvab e-residentide arv kiiremini kui kunagi varem ning üha rohkem võtavad nad sotsiaalmeedia erinevate kanalite kaudu üksteisega ühendust, et jagada kogemusi ja teadmisi ning asutada ettevõte. „Selline ühtseks kogukonnaks kujunemine on programmi kasvule väga kasulik, luues e-residentidele lisandväärtust, mis omakorda toob suuremat kasu Eesti riigile,” märkis ta.

Värske kogukonna moderaatori roll on seejuures toetada selle kogukonna kasvu, aidates e-residentidel leida parimaid lahendusi Eestis ettevõtte asutamiseks, haldamiseks ja kasvamiseks. „Facebooki grupp on juba praegu väga aktiivne, kuid see on vaid üks näide keskkonnast, kus me regulaarselt e-residente kaasame,” lausus Palipea-Tasker.

Ta märkis, et hetkel on käimas ka e-residentsuse nädal, mille raames toimuvad mitmed üritused välismaal – Pariisis, Londonis, Berliinis, New Delhis, Washingtonis, Istanbulis ja Kiievis. „Selliste ürituste näol püüame hoida lähedasemat sidet e-residentidega, et seeläbi kogukonda tugevdada,” sõnas Palipea-Tasker.

Kuna ettevõtte asutamine Eestis ei ole välismaalastele lihtne, siis tuleb pidevalt ka e-residentsuse programmi ennast ja programmi võimalusi tutvustavaid ja abistavaid materjale pidevalt täiendada ja teha kättesaadavaks. „Hiljuti avaldasime uue lehe, kuhu koondasime kokku vajaliku informatsiooni programmi ning ettevõtlusega alustamise kohta,” märkis värske kogukonna moderaator.

Eelmise aasta lõpuks oli Eesti e-residentide arv kasvanud 50 000ni, programmi kaudu oli asutatud 6000 ettevõtet. Mullu lisandus e-residente sama palju kui eelmisel kolmel aastal kokku. Ka oli eelmise aasta lõpuks e-residentsuse programm jõudnud Eesti riigile teenida läbi erinevate maksude, jms 10 miljonit eurot. Sellest kaks kolmandik teeniti 2018. aastal.