Harju maakohus arutab Weekend Festival Baltic OÜ pankrotiavaldust 19.veebruaril.

E-Krediidinfo andmetel on Weekend Festival Balticu maksuvõlg tänase seisuga 169 552 eurot. Ettevõttel on 12 kehtivat maksehäiret, neist neli on inkassofirmadelt. Võlgu ollakse teiste seas Olerexile, Ramirendile ning Sanitexile.

Weekend Festival Balticu probleemid ja võlad mõjutavad ka emafirmat. Novembri lõpus kirjutas Soome Talouseläma, et Weekend ning Rockfesti korraldaja WKND Festival Oy on partneritele võlgu üle 140 000 euro ning maksmata võlgu nõuavad sisse inkassofirmad.

Festivalide korraldamise eest vastutav Tomi Lindblom kinnitas toona, et emafirma makseraskuste põhjuseks oli asjaolu, et Weekend Balticul ei läinud hästi ning majandusprobleemide lahendamiseks laenas Soome firma Eestisse raha. Nii tekkisidki ajutised makseraskused.

Detsembri alguses kirjutas Äripäev, et suvel toimunud Weekendi festivali korraldajatelt raha ootavad ettevõtjad said üllatava pakkumise: võtad võlast 25% või me läheme pankrotti. Weekend Festival Baltic OÜ omanik John Rugemalira teatas kirjas partneritele, et ettevõtte pankroti vältimiseks saavad nad maksta ettevõttele, kelle ees neil võlg üleval on, kokku 25 protsenti tasumata võlast neljas võrdses osamakses ja kui need on tasutud, loetakse võlg täielikult tasutuks.

Ettevõtluse Arendamise sihtasutus on Weekend Festival Balticut toetanud aastatel 2016-2018 ehk kolmel järjestikusel aastal andnud festivali korraldamiseks toetust 65 000 eurot.
EASi kommunikatsioonispetsialist Egert Puhm selgitas, et 2016. ja 2017. aasta projektidele on toetus välja makstud. 2018. aasta projekti osas on Weekend Festival Baltic OÜ esitanud EASile toetuse väljamaksmise aluseks olevad aruanded tähtaegselt ning need on praegu EASis tavapärases kontrollis, s.h kontrollib EAS hetkel nii projekti eesmärkide täitmist kui ka kulude abikõlblikkust.

„Weekend Festival Baltic 2018“ eesmärgiks oli tuua Eesti majutusettevõtetele vähemalt 6150 väliskülastajate ööbimist ning toetuse saamiseks peab ööbimiste arv olema tõendatud. Toetuse väljamaksmise eelduseks on EASile projekti raames toetuse saamiseks esitatud arvetest vähemalt omafinantseeringu tasumine (lisaks arvete mitteabikõlblik osa nt käibemaks), s.h tuleb nimetud summade tasumist EASile tõendada vastavate maksekorralduste esitamisega, selgitas ta.