Ostueelisõigus on riigil ja Tallinna linnal lähtuvalt muinsuskaitseseadusest. Valitsus otsustas juba möödunud aasta aprillis, et Patarei kompleksi riik endale ei jäta, vaid see läheb enampakkumisele. Toonasest otsusest lähtus ka riigile kuuluv RKAS.

"Arendustegevuste käigus selgub täpsemalt, millised funktsioonid tulevikus Patareil saavad olema. Olgu selleks muuseum, hotell või restoran – kõik need toetavad piirkonna tärkamist elule," ütles mullu kevadel toonane riigihalduse minister Jaak Aab.

Tallinna abilinnapea Andrei Novikov ütles ERR-ile, et praegust detailplaneeringut vaadates ei näe linn mingisugust põhjust, miks nemad peaks ostueelisõigust kasutama. "Linnal oleks huvi, kui Patarei oleks seotud linna põhifunktsioonide täitmisega ja avaliku huviga, kuid seda me ei näe," rääkis Novikov.

RKAS-i portfellihaldur Pertti Neero ütles ERR-ile, et praegu on Patarei kompleksi ühte osasse kavas rajada rahvusvaheline kommunismiohvrite mälestusmuuseum, kuna sõjamuuseumi taotlus ei leidnud valitsuses toetust ning seda Patareisse ei kavandata.

Loe pikemalt ERRi uudisteportaalist.