Hinnamuutus sõltub STV klienditeeninduse sõnul konkreetsest paketist, muutuse suurus on 1 kuni 2 eurot. Ainult internetiühendust sisaldavate pakettide hinnad ei muutu.

"Märtsist tõused televisioonipakettide kuutasu 1 euro võrra. Lisaks tõuseb 2 euro võrra kombineeritud pakettide, mis sisaldavad nii televisiooni kui internetti. Nendeks on Start ja Start 100, mille hinnad olid varem vastavalt 22 ja 29 eurot kuus," selgitas AS STV arendusjuht Vladislav Jarantsev.

"Hinnatõus on tingitud mitmetest põhjustest, sealhulgas meie märkimisväärsetest investeeringutest tehnilisse varustusse ja telepakettide sisusse, aga ka sellest, et paljud oluliste telekanalite pakkujad on viimasel ajal järsult oma tariife tõstnud ja kanalite edastamise tingimusi muutnud ning selle tagajärjed puudutavad iga tarbijat," põhjendas Jarantsev.

Jarantsevi sõnul pole saladus, et aasta lõpus sundis Eesti Meedia STV-d aktsepteerima nende uusi tariife ja tingimusi. "Detsembris lõpetas Eesti Meedia mingi hoiatuseta Kanal 2, Kanal 11, Kanal 12 edastamise STV võrgus, mis mõjutas läbirääkimiste käiku ning sundis meid nõustuma ebasoodsate tingimustega," meenutas ta.

Ettevõte põhjendas teates klientidele, et kolme aasta jooksul ei ole nende hinnakirjas muudatusi toimunud. Samuti pole praegune hinnatõus selline, et see tõstaks STV hinnad konkurentide omast kõrgemaks.

Lubatakse kvaliteedi paranemist

"Plaanis on investeerida optilistesse võrkudesse ja tagavaraühendustesse, et parandada signaali kvaliteeti ja kindlustada katkestusteta ühendus. Veel lisame uusi kanaleid ja olemasolevate kanalite HD-versioone," rääkis Jarantsev.

Teenusesse lisanduvad märtsist HD-kanalid: Discovery Channel HD, Discovery HD Turbo XTRA, Discovery HD HD, Discovery Science HD, Animal Planet HD.

Hinnatõus on klientidele saadetud kirjas põhjendatud veel investeeringutega varunduskontaktidesse, mis võimaldavad kvaliteetsema signaali edastamist näiteks kohalike elektrikatkestuste või võrgukahjustuste korral ja võimaldab pakkuda stabiilsemat teenust.

"Loodame klientide mõistvale suhtumisele ja kinnitame, et püüame endiselt teha kõik, et rahuldada nende nõudmisi, parandades pidevalt pakutavate telekommunikatsiooniteenuste kvaliteeti ja sisu," lõpetas Jarantsev.