IMFi selle aasta algusest ametisse asunud peaökonomist Gita Gopinath tõdeb, et euroala ning Hiina väljavaated on halvenenud ning ta hoiatas, et detsembris võis maailmakaubandus väheneda.

Gopinath tõdeb, et intressimäärade tõstmisega ehk rahakraanide koomale tõmbamisega ootamine mõjutab positiivselt USA majandust.
„Fedi paus intressitõstmises toetab majandust kõvasti,“ kinnitas Gopinath Briti majanduslehele Financial Times.

Gopinath lausus, et Fedi senise poliitika muutus on indlasti aidanud ka ahenevate riikide majandusi, mis viimase aasta jooksul on pidanud silmitsi seisma finantstingimuste karmistumisega. Nii on arenevate turgude valuutad nõrgenenud ning kapitalivood nõrgenenud.
Jaanuaris prognoosis IMF selle aasta maailmamajanduse kasvuks 3,5%. See on 0,2 protsendipunkti vähem kui oodati oktoobris. Suuremad tagasilöögid puudutavad Euroopat, eriti Saksamaad ja Itaaliat.

„2017. aasta keskpaigas oli euroalal pärast finantskriisi suur tsükliline taastumine… see nägi nii investeeringute kui tarbimise poolelt jeha välja. Kuid see tsükkel on pöördunud palju kiiremini kui paljud arvasid,“ rääkis Gopinath.

Hiina aeglustumisest rääkides märkis peaökonomist, et osa sellest tuleb rangematest finantsregulatsioonidest. Kuid kaubandussõda USAga on samuti oluline faktor.

47-aastane Harvardi ülikooli majandusprofessor on IMFi ajaloos esimene naine peaanalüütiku kohal.