Täna avaldatud raportis antakse hinnang, et raudtee aastane vedude maht peaks olema 2,5 miljoni tonni kandis, et kaetud saaksid raudtee aastased ülalpidamiskulud, vahendab Helsingin Sanomat.

„Sellist vedude mahtu ei saa praegu olemasolevate andmete põhjal realistlikuks pidada ilma märkimisväärsete muutusteta piirkonna majandustegevuses või erinevate transpordiliikide kuludes,” öeldakse Soome transpordi- ja sideministeeriumi teates.

Eelmise aasta märtsis avaldasid Soome transpordi- ja sideministeerium ning transpordiamet oma raporti Jäämere raudtee kohta. Siis valiti parimaks koridor Rovaniemist Sodankylä kaudu Norras asuvasse Kirkenesi.

Hinnanguliselt pidi raudtee maksma minema umbes kolm miljardit eurot, millest Soome osa oleks olnud umbes kaks miljardit.

Soome transpordiminister Anne Berner on varem pidanud Jäämere raudteed Soome jaoks suureks võimaluseks. Tema arvates oleks Soomel võimalusi profileeruda ülemaailmseks reisi-, kauba- ja andmeliikluse sõlmeks.

Jäämere raudteed on Berner pidanud osaks suurest transpordivõrgustikust, millega on seotud ka Helsingi-Tallinna raudteetunnel ja Rail Baltica.