Kasulik uuris neljapäeva lõuna ajal, kas sõbrapäeva õhtuks on võimalik leida Tallinna söögikohtadesse sõbra või kallimaga õhtustamiseks lauda kahele.

Helistasime läbi kokku kuus söögikohta, millest broneering kahele oli võimalik teha vaid ühte kohta, Kalamajas asuvasse kohvik Sesooni.

Teised läbihelistatud söögikohad olid paraku tänaseks juba borneeritud.

Täielikult täis broneeritud olid näiteks Telliskivi loomelinnakus asuvad F-hoone ning Lendav Taldrik. Viimase klienditeenindaja kinnitas küll siiski, et nad on osad lauad jätnud broneeringu alt vabaks sisseastuvatele klientidele, kellel võib täpselt õigel hetkel söögikohta saabudes õnn siiski naeratada.

Uue Maailma asumis tegutseva hubase kohviku Kohalik klienditeenindaja kinnitas, et neil on samuti täna õhtuks kohviku lauad kahele broneeritud. Kõige populaarsem aeg on teenindaja sõnul kella 18 ja 19 paiku.

Kõik lauad on broneeritud ka Kadriorus asuvas kohvikus 7 ürti ja Vanalinnas tegutsevas restoranis Rataskaevu 16.

Alternatiiv tellimise näol

Kes aga siiski tahab teha midagi erilist, võib kaaluda näiteks toidu koju tellimist. Näiteks Narva maanteel tegutseva Sushi panda klienditeenindaja kinnitas, et täna on keskmisest rohkem tellimusi, kuid kahele inimesele sobiliku suurusega sushivaagna tellimisega probleemi ei tekkinud.

Kullerfirma Wolt Baltikumi juht Liis Ristal kinnitas, et nemad on sõbrapäevaks valmistunud. "Oleme arvestanud, et sõbrapäeval võib meie päevaste tellimuste arv kasvada 30-40% ja sellest lähtuvalt on meil ka täna tänavatel rohkem kullerpartnereid," kinnitas ta.

"Loodame, et teed pole väga libedad ja kõik laabub liikluses kenasti. Meie restoranipartnerid on varakult varunud rohkem tooraineid ja kes jänni jääb, saab oma restorani Woltis ajutiselt kinni panna," ütles Ristal.

Ristali sõnul on sõbrapäeva peamine eripära, et tellitakse üllatusi lähedastele. "Tartlane tellib oma Tallinna pruudile sushit või kesklinna kontori laua tagant lähevad teele koogikesed emale Nõmmel," tõi Ristal näiteid.