Kood:

Kaisa Triin Kosenkranius rääkis Turundusraadios saatejuht Anu-Mall Naaritsale, et Eestisse otsitakse just neid spetsialiste, kellel on teed valla nii Googlesse, Facebooki või ükskõik millisesse maailma edukasse ettevõttesse.

Alles hiljuti asus Eestis tööle USAst San Franciscost saabunud spetsialist, tõi Kosenkranius näiteid. Need, kes siia kandideerivad, on tavaliselt teinud ära põhjaliku taustauuringu meie riigi kohta ja teavad, kuhu kipuvad. Kui Kosenkraniuse sõnul inspireerib välisspetsialiste ennekõike meie ettevõtete madal karjäärihierarhia, võimalus kiiresti palju saavutada ja ka karjääriredelil tõusta, siis saatejuht Anu-Mall Naarits tõi välja ka uuringu, kus suur osa arenenud riikidest meie ülikoolidesse saabunud teadlasi on seevastu siia jõudnud tänu “perekondlikele põhjustele”.

Kaisa-Triin Kosenkraniuse sõnul on paljudele tööle saabujatele oluline, et Eestis on paindlik töö: ei loeta tagumikutunde, vaid reaalselt tehtut. IT-spetsaliste vaimustab meie riigi e-areng ning hea elukvaliteet teistest suurlinnadest madalama elukalliduse juures, möönis ta.

Mille poolest Eesti tööturg eristub kaugemalt tulijate silmis Soomest või Rootsist, ning kuidas “Work In Estonia” projekt aitab välisspetsialistide kogemuse abil kaasa kogu Eesti asjaajamist sujuvamaks muuta, saab põhjalikumalt kuulata saatest!