Tarbijakrediit ja tarbimislaenud on mugavad viisid suuremate ostude rahastamiseks, mida ei ole võimalik kohe välja osta. Aga kui neid väikeseid laene ja järelmakse peaks rohkem kogunema, oleks mõistlik vaadata oma finantsolukord üle ning kaaluda laenude vähendamist.

Mitme kõrgeintressilise laenu või järelmaksu igakuine intressimakse kokku võib moodustada juba üsna suure summa. Sellisel juhul tasuks kaaluda väiksemate laenude refinantseerimist ühe suurema, kuid väiksema intressiga laenu alla, mis viib igakuised kulutused alla lausa kolmel viisil.

Laenuhalduskulud

Esiteks toob väiksemate laenude ühe suurema alla koondamine kaasa võidu laenuhalduskuludelt. Ühe laenu eest tuleb kuus maksta ainult üht laenuhaldustasu, mis võib olla näiteks viis eurot kuus laenu kohta. Kui laene on kokku näiteks kolm ja need viia kokku ühe alla, siis on sääst lihtsustatult võttes juba kümme eurot.

Madalam intress

Teine koht, kuidas suurema laenuga kokku hoida, on intressimäär. Tavaliselt on suurematel laenudel madalam intressimäär. Seega on intresside summa koos igakuise mahaarvamisega proportsionaalselt madam, kui laene on mitme asemel üks.

Leia parim pakkumine

Kui soovid saada madalaimat võimalikku laenuintressi, ei tohiks olla uue laenu intress kõrgem kui eelnevatel. Erinevad pangad pakuvad väga erineva suurusega intressimäärasid, mistõttu on oluline just leida endale parim pakkumine ja saada sellega ka kokkuhoid laenukuludelt. Selleks tasuks võtta pakkumised erinevatest pankadest ja valida nendest endale kõige sobilikum.