"E-hääletuse tulemused ei vastanud päris ootustele," sõnas sotsiaaldemokraadist ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister eile õhtul kella 22.30 ajal Delfile antud videointervjuus. "Küsitlused näitasid meile, et me e-häältest saame suurema osakaalu."

Mõned tunnid enne seda avaldatud riigikogu valimiste e-hääletuse tulemused näitasid sotsiaaldemokraatidele viiendat kohta, e-häältest said nad 11,4%, jäädes sellega alla 40% noppinud Reformierakonnale, 13,5% saanud EKRE-le, 12,6% saanud Isamaale ning 11,7% saanud Keskeakonnale.

Esimest korda riigikogu valimistel kandideerinud Tammisti sõnul erines tema kampaania selle poolest, et võrreldes mitme teise kandidaadiga keskendus ta rohkem sotsiaalmeediale.

Kuigi Tammist jõudis ettevõtlus- ja infotehnoloogiaministrina ametis olla pool aastat, küsiti talt kampaaniat tehes ka konkreetseid küsimusi seoses teemadega, mille eest ta vastutab. "Näiteks ettevõtluspoliitika kohta maapiirkondades tuli päris mitu küsimust," rääkis ta. Küsimusi oli ka maksude ja e-riigi osas.

Sotsiaaldemokraatide jaoks jäid seekordsed valimistulemused kesiseks. Kui eelmisel korral saadi riigikokku 15 kohta, siis nüüd tuli piirduda 10 kohaga. Kokku saadi 9,8% kõigist häältest. Tammist sai riigikogu valimistel 506 häält ja esialgu parlamenti ei pääsenud.

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaministrina on ta Jüri Ratase valitsuses olnud ametis mullu 22. augustist.