Veebruar jätkas jaanuariga sarnases rütmis, mis tähendab taaskord seda, et võrreldes eelmise aasta sama ajaga tehingute arv vähenes, mediaanhinna tõus oli aga väikeses kasvus. Üle kogu Eesti sõlmiti 1563 korteriomandi ostu-müügitehingut, mida oli 144 võrra vähem kui eelmise aasta veebruaris. Aasta esimese kahe kuuga on 2019. aasta juba 237 korteritehinguga miinuses. Tehingute mediaanhind oli 1355 EUR/m2, mida oli 1,7% enam kui möödunud aasta samal perioodil.

Kõige enam on tehingute langus mõjutanud neid piirkondi, kus uusarendusturg on aktiivsem olnud - näiteks Tallinna linnas on aasta esimese kahe kuuga tehingute arv vähenenud enam kui 150 võrra. 2019. aasta veebruaris sõlmiti Tallinnas 674 korteri ostu-müügitehingut, mullu sõlmiti aga 771 tehingut. Suur tehingute arvu langus on tulnud ka kõrge võrdlusbaasi tõttu. Teatavasti saabus suurem tehingute langus eelmise aasta III ja IV kvartalis, mistõttu on tänavuse aasta II pool tõenäoliselt mullusest tugevam.

Hinnatõus ning väga tugev nõudlus pole lubanud toimunud tehingute hinnal aga langeda - veebruaris oli korteritehingute mediaanhind pealinnas 1814 EUR/m2, mullu samal ajal oli antud näitaja 1776 EUR/m2.

Teistes suuremates linnades on muutused olnud laugemad - Tartus oli uusarenduste tehingute arvu vähenemise tõttu suurem langus toimunud jaanuaris, veebruaris sõlmiti mullusega võrreldes 7 tehingut enam ning tehingute mediaanhind oli 5,7% mullusest kõrgem. Seega sõlmiti Tartu linnas 121 korteri ostu-müügitehingut, tehingute mediaanhind oli 1420 EUR/m2.

Pärnus oli tehingute arv ja mediaanhind mullusega võrreldes üsna sarnane - veebruaris sõlmiti 57 tehingut, mida oli 2 võrra vähem kui mullu samal ajal. Müüdud korterite mediaanhind oli 1189 EUR/m2, mis oli 3% kõrgem kui eelmise aasta veebruaris.

Narvas on aasta algus korteritehingute arvu põhjal üsna sarnane eelmise aasta sama ajaga. Kui jaanuaris sõlmiti 13 tehingut rohkem, siis veebruaris jäi turg 15 tehinguga miinusesse. Ehkki korterite pakkumishind on enam kui aasta püsinud väga sarnasel tasemel, on pakkumiste arv langenud, mis viitab sellele, et vähem on neid, kes loodavad, et nad müüvad oma kinnisvara soovitud hinnaga maha. Veebruaris oli korteritehingute mediaanhind 344 EUR/m2, mullu samal ajal aga 414 EUR/m2.