"Käesolevaga loob RD Direct Estonia OÜ Teile, antud kirja saajale, täielikud ja pöördumatud võimalused võita osa auhinnast, mille koguväärtus on 45 000 eurot."

Nii seisab reklaamlehel, mis viimaste nädalate jooksul nii mõnegi Eesti elaniku postkasti on tulnud. Kokku pakutakse võimalust võita 25 000 eurone auhind (nimega Suur Auhind), 15 000 eurone auhind (Eriauhind) ja 5000 eurone auhind (Püsikliendi auhind).

Koos reklaamlehtedega on saadetud ümbrik ja "sertifikaat". Et loosis osaleda, pead sertifikaadi oma auhindadega ära täitma, kleepsu õigesse kohta kleepima ja selle ümbrikusse panema ning RD Directile saatma.

Ent kui osaled "eriauhinna" loosimises, siis pead arvestama ka sellega, et oled endale tellinud raamatu pealkirjaga "TOit meid kahjustab. Toit meid tervendab.", mille eest peab maksma 19,90 eurot pluss 6,95 eurot postikulu. Raamatu tellimise kohustus tuleb ilmsiks alles ümbriku tagaosa uurides.

Kui raamatut tellida ei soovi, saad osaleda 25 000 euro + 5000 euro loosmises.

Erinevad reklaamlehed kinnitavad, et auhinnaraha on olemas, reklaamides kasutatakse ka varasemaid võitjaid ja kinnitatakse, et kõik on legitiimne.

Kasulik küsis üle tarbijakaitseametilt, kas mäng sellisel kujul on legaalne ja ega tarbijad ei pea muretsema.

Tarbijakaitse ja tehnilise järelvalve ameti kommunikatsiooniekspert Pille Kalda sõnul pole amet hetkel käimasoleva mängu tingimustega veel tutvunud. "Amet on varem tutvunud eelmiste kampaaniatega ning siis seadusega vastuolu ei leitud," ütles ta.

Kalda sõnul on üldine põhimõte, et kui tarbijale ei jäeta muljet, et ta on võitnud ehk on kirjas, et on võimalus osaleda võidu loosimises, siis vastuolu ei ole. "Samuti on sellise suurusega loteriide puhul oluline, et see oleks ka registreeritud," märkis ta.

"Tarbijatel on oluline meeles pidada, et kaubanduslikus loteriis osalemine on vabatahtlik ja kaubandusliku loterii korraldaja poolt saadetud ümbriku saamine ei too tarbijale kaasa täiendavaid kohustusi, kui tarbija ise ei soovi pakutavat toodet tellida ega pakutavast auhinnamängust osa võtta."