Austria Raiffeisen Bank Internationali aktsia kukkus täna 12 protsenti, kuna advokaat Bill Browderi Hermitage fond teatas, et pank ignoreeris ohumärke, mis oleksid aidanud peatada Venemaa kriminaalsel tegevusel saadud rahapesu. Browder märkis, et Leedu Ukio Bankasest ja Danske Banki Eesti filiaalist liikus 634 miljonit dollarit kahtlast raha sellesse Austria panka.

Ka Hollandi ING panga aktsia langes pea neli protsenti, kuna on seotud Leedu ehk Troika rahapesumasinaga nagu veel kaks teist Hollandi suurpanka. ABN Amro aktsia kukkus viis protsenti ja Ühendkuningriigi RBSi oma 3,3 protsenti.

Pea iga päev tuleb kusagilt rahapesuavastusi, mis näitab, kui laialt on Euroopa pangandus seotud Vene rahapesuga, kirjutas Bloomberg. Varem Euroopa panganduse priimused Põhjamaade pangad on ka tänu Balti üksustes vohanud rahapesukahtlaste tehingutega muutunud investorite ebasoosikuteks.

Soome Yle TVs kõlanud rahapesuraporti järel teatas Nordea riskijuht Julie Galbo, et palju avaldatust oli juba varem avalikusele teada ja nad püüavad tuvastada, kas seal üldse oli midagi uut. Ta ütles, et igasugustest kahtlastest toimingutest oleks teavitatud võime.

Saksa leht Süddeutsche Zeitung kirjutas, et 2003-2017 liikus Deutsche Bankist Troika rahapesumasinas nimetatud kontodele enam kui 889 miljonit dollarit.