Mullu müüs Inbank 10% suuruse osaluse Coop Pank AS-ist ja 25,9% suuruse osaluse Veriff OÜ-st. Nende tehingute tulemusel teenis Inbank erakorralise kasumi summas 3,2 miljonit eurot.

Inbanki juhatuse esimees Jan Andresoo märkis, et eelmine aasta möödus ärimahtude kasvu ja organisatsiooni arendamise tähe all ning Inbank suutis varasemalt seatud eesmärke täita kõikidel turgudel.

“Meie bilansimaht, laenu- ja hoiuseportfell ning inimeste arv mitmekordistusid, samas krediidikulu langes ja kulusuhe paranes,” lausus Andresoo. “Eestis kasvatasime krediidiportfelli turuosa kolme protsendipunkti võrra 16 protsendini ning oleme tõusnud pankade seas siinsel turul suuruselt teiseks tarbimislaenude pakkujaks,” ütles Andresoo.

Inbanki konsolideeritud kasum 2018. aastal kasvas eelmise aastaga võrreldes 25,3% 9,3 miljoni euroni. Eesti üksuse kasumiks kujunes 8,2 miljonit, Lätis 1,4 miljonit ning Leedus oli seitsme kuu kasum 1,3 miljonit eurot. Poolas oli 2018. aasta kahjum 1,9 miljonit eurot. Inbanki bilansimaht kasvas aastaga 126 miljonilt eurolt 318 miljoni euroni.

Inbanki hoiuseportfell suurenes aasta jooksul 153% ja ulatus aasta lõpuks 240,2 miljoni euroni. Laenuportfell kasvas 143%, jõudes 225,6 miljoni euroni. Eestis, Lätis, Leedus ja Poolas müüs Inbank krediiditooteid kokku 204 miljoni euro eest, mis oli 60% enam kui 2017. aastal.

Märkimisväärse osa Inbanki kasvust andis Leedu tarbijafinantseerimise ettevõtte UAB Mokilizingase täisosaluse ost. “Leedus kasvas krediiditoodete müük eelnenud aastaga võrreldes 1,9 korda 103,5 miljoni euroni ja krediidiportfell üle 1,8 korra 89,3 miljoni euroni, mis tähendab et suutsime ostutehingu järel kasvu edukalt jätkata,” märkis Andresoo.

Lätis kasvas Inbanki laenuportfelli maht 1,4 korda ligi 20 miljoni euroni ning uus müük ligi kaks korda 16,4 miljoni euroni.

Poolas kasvatas Inbank tunamulluse aastaga võrreldes müüginumbreid üle kahe korra 12,2 miljoni euroni. „Teisel poolaastal möödus Poola filiaal müügimahtudelt meie Läti ettevõttest ja detsembris kasvas kuine müük Poolas juba enam kui 2,3 miljoni euroni,” ütles Andresoo.
Tänavu ootab Inbank suurimat kasvu Leedu ja Poola turgudelt. Leedus plaanib Inbank avada pangafiliaali ja tuua turule pangatooted. Poolas on prioriteet ärimahtude kasvatamisel ja jooksvasse kasumisse jõudmisel. “Kõigil turgudel on fookuses uute atraktiivsete finantseerimislahenduste väljatöötamine ja partnerite toetamine erinevates müügikanalites,” sõnas Andresoo.