Praegu võib olla kõik näiteks tervise ja autoga korras olla, kuid alati tasub olla valmis halvemateks aegadeks ja kõige parem on nendeks valmistuda just heal ajal. Ootamatused tulevad kõige kehvemal hetkel ning paljud inimesed pole selleks valmistunud.

Eelmise aasta augustis avaldatud Kantar Emori uuringu järgi elab viiendik Eesti peredest palgapäevast palgapäevani. Enda majandusseisu hindab heaks kolmandik eestlasi. See võiks viidata sellele, et tuleks mõelda sellele kuidas enda majanduslikku heaolutunnet parandada.

Visualiseeri eesmärk

Esimene samm peaks olema endale ja perele finantsplaani seadmine ning selle järgimiseks tuleks valida endale kõige sobivam viis. Viimase kohta leiab internetis natuke ringi vaadates kindlasti hulganisti ideid. Küll aga on üks lihtsamaid viise, kuidas enda plaan paika panna, see visualiseerida. Selleks võib teha näiteks tabeli, kuhu on võimalik edusamme märkida ja selgelt plaanil silma peal hoida.

Paljusid inimesi motiveerivad just saavutused ning selliselt on võimalik ka enda väiksematel saavutustel silma peal hoida. Teiseks tekitavad väiksed võidud soovi rohkem võita.

Otsi mõttekaaslasi

Eesmärke on kergem saavutada ka siis, kui sul on teisi mõttekaaslasi, kes tegelevad sarnaste eesmärkide saavutamisega. Räägi selleks mõne sõbraga või otsi sarnaseid inimesi sotsiaalmeediast, selleks sobib hästi näiteks Facebooki grupp Kogumispäevik. Grupis jagatakse mõtteid säästmisest ja motiveeritakse üksteist eesmärkide poole liikumisel. Samuti saab jagada enda säästunippe ning ammutada inspiratsiooni teiste tegemistest.

Premeeri end

Aeg-ajalt tasub aga end eesmärkide saavutamisel ka premeerida, sest see toob edaspidi kaasa veelgi suurema motivatsiooni. Lihtne viis võib olla visuaalselt märkida enda saavutused ära ja märkida need kuldse tähekesega nagu tehakse lasteaias.

Teine viis enda premeerimiseks võib olla ka näiteks vahel meelelahutuseks või reisimiseks kogutud rahaga enda premeerimine. See tekitab positiivse tunde, et säästmisel on eesmärk. Jälgida tuleks ainult, et säästude nautimisega liiale ei lähe ja hädavajalikeks kuludeks mõeldud säästud jääksid puutumata.