Tihti juhtub, et IKEA mööblipoodi külastades kipub arve lõpuks suureks kasvama, sest oled siit-sealt haaranud kaasa erinevaid asju, mida esialgu ei plaaninudki osta. Samuti kulub aega, et kogu pood läbi jalutada, küll aga saab aega korralikult kokku hoida, kui jälgida mõningad nippe, kirjutab The Sun.

Mine otse poe lattu

Tark on vajalike toodete koodid ja asukohad rahulikult kodus valmis vaadata, et poes aega säästa. Sellega säästad aega, mis kulub ülemisel korrusel kõikide tubade läbikäimiseks. Näiteks Riia Ikea koduleht on võimalk seadistada eestikeelseks ning teha kõik enda valikud sellel juba ära.

Selleks, et leida enda soovitud toote asukoht poes, tuleks kerida toote lehel alumine osa, kus on toodud toote üksikasjad. Esimese asjana tuleks kindlasti jälgida toote mõõte, et see hiljem ka koju sobiks. Toote asukoha konkreetses poes leiab nupu „Poe asukoht" alt. Sealt on oluline vaadata kood ning vahekäigu ja asukoha number.

Kasuta otseteid

Kui siiski on soov minna näidistubadesse ideid koguma, siis ei pea siiski kõiki erinevaid tube läbi kõndima. Selleks peaks hankima endale poe kaardi, kus on märgitud liikumisteed näidistubades. Lisaks on märgitud kaardile väikese punktiiriga ka otseteed, mida kasutades saab säästa aega näidistubades.

Säästa kliendikaardiga

Soodustuste saamiseks tasub endale registreerida Ikea Family kaart, mida on võimalik vormistada poe kodulehel. Registreerimiseks on vaja sisestada enda meiliaadress ja enda andmed. Kaarti on võimalik kasutada nii füüsilisel kujul kui elektroonilisel kujul näiteks telefonist kassas kaardi pilti näidates.

Kaardiga on võimalik saada erinevaid soodustusi. Näiteks saab tööpäevadel sellega soodsamalt osta soojasid jooke, lisaks pakub see ka soodustust kohvikus pakutavalt toidult. Mööblikaubalt on samuti erinevate pakkumiste näol võimalik säästa. Tootedel, mis on Family kaardiga odavamad, on vastav märge.

Lisaks annab Family kaart ühe plussina ka kindlustuse ostetud toodetele. Kindlustus kehtib näiteks, kui toodetel peaks esinema mõni viga.

Vaata soodusalale

Säästmiseks tasub jälgida ka pakkumiste alale, kust võib leida tooteid, millel esineb mõni väike viga, palju soodsama hinnaga. Samuti võib sellelt alalt leida juba kokkupandud tooteid, mille keegi teine klient on tagastanud.

Balti riikidest on järgmisena oodata Ikea poodi ka Eestisse. Seda kinnitas Riia Ikea avamisel ka ettevõtte juhatuse liige Hanspeter Zurcher. Poe võimaliku asukoha osas aga kindlat infot siiani veel ei ole. Asukohana on olnud juttu, et üheks asukohaks võib olla Rae vald, teise kohana on mainitud Laagrisse plaanitavad Gate Tallinn keskust.