Ajakirjas Circulation avaldatud uuringus leiti, et inimestel, kes tarbivad päevas kaks või rohkem klaasi (330 ml purk või standardsuuruses klaas - toim.) magustatud jooke, on 31 protsenti suurem risk surra südamehaigustesse. Iga järgnev ühik suurendab südamehaigustesse haigestumise riski veelgi kümne protsendi võrra.

Teine uurimus, mis korraldati Harvardi ülikooli T.H Chan meditsiinikooli poolt, leidis, et suhkrujookide tihe tarbimine tõstab 18 protsendi võrra riski haigestuda vähki. "Tulemused näitavad, et suhkruga maitsestatud joogid tuleks asendada jookide vastu, mis ei sisalda suhkrut. Eelistatult võiks juua vett," kinnitas Harvardi ülikooli T.H Chan meditsiinikooli juhtivteadlane Vasanti Malik.

Uuringu jooksul jälgiti inimesi nelja aasta jooksul, osalejad pidid andma ülevaate enda üldise tervisliku olukorra ja elustiili kohta. Varasemad uuringud on näidanud, et suhkruga jookide tarbimine toob endaga kaalutõusu, suurenenud ohu haigestuda teise tüübi diabeeti ja südamehaigustesse.

Selleks, et mitte suurendada erinevaite südamevaeguste riske, tuleks piirduda 30g suhkru tarbimisega päevas, mitte rohkem. Lastel on see kogus väiksem, vastavalt 24 grammi seitsme kuni kümne-aastastel lastel ja 19 grammi suhkrut nelja kuni kuue-aastastel lastel. Seejuures tuleks arvestada kogu suhkru kogust, mida on lisatud toidule või joogile.