Praegu veel on Kalev Spa avamise tähtajaks määratud 2019. aasta märts, kas aga sel nädalal avamiseni jõutakse, selgub peagi. Eelmisel nädalal saatis Kalevi ujumiskool endistele klientidele välja teate aprillis algavate ujumiskursuste kohta. Kursuste alguseks on ujumiskooli kodulehel märgitud 1. ja 2. aprill.

„Hoone on ehituslikult valmis ja on jäänud veel viimased sisustustööd, kuid ootame hetkel kasutusloa menetluse lõppemist. Basseinid on juba veega täidetud ning ka saunad testimiseks soojas, seega loodame veekeskuse avada märtsi lõpuks," kinnitas Kalev Spa Hotelli ja veekeskuse turundusspetsialist Heleri Prants.

„Kasutusloa osas saame rohkem selgust homme või ülehomme ja pärast seda saame täpsustada ka konkreetse avamisaja. Kalevi ujumiskool on küll järgmisest nädalast välja reklaaminud ujumiskursuse ja ilmselt on nad mõelnud ka alternatiivide peale, kui meil selleks ajaks veel kasutusluba ei ole," täpsustas Prants.

Veekeskuse direktor Tõnu Tanvell kinnitas ERR-ile, et Kalev Spa on valmis reedel uksed avama, kui kasutusloa menetlusega kõik laabub.

Ehitus pikenes ootamatult

„Avamistähtaeg pikenes võrreldes algselt planeerituga seetõttu, et tööde käigus ilmnes hoone osade ehituskonstruktsioonide oodatust halvem seisukord. Sellest tulenevalt oli vaja teha uusi ekspertiise ja põhiprojekti muudatusi, millised tõid kaasa täiendava ajakulu," seisab veekeskuse kodulehel.

Veekeskuse avamisaega on pidelvalt edasi lükatud. Algselt plaaniti 2017. aasta suvel alanud remondiga valmis saada sama aasta sees. Järgmine kuupäev oli juba 2018. aasta suvel. Algselt oli ehitusele planeeritud 5 miljonit eurot, kuid see kasvas probleemide esinemisel 11 miljoni euroni.

Prants rääkis, et täielikult on uuendatud ujula 50-meetrine bassein ja osaliselt on selle kohale ehitatud vahekorrused koos jõusaali ning kahe aeroobikastuudioga. Uuendustena on lisandunud veel tuubitoru, sauna-oaas ning lõõgastumisala.

„Piletihinnad on varasemaga võrreldes küll natuke kallimad, kuid iga külastaja leiab kindlasti endale sobivas hinnaklassis ja külastusajaga pääsmed," sõnas Prants. Veekeskuse ja ujula 1,5 tunnine pääse hakkab tööpäevadel kella 15-ni maksma kaheksa eurot, pärast seda kümme eurot. Nädalavahetusel maksab pääse 12 eurot.

1,5-tunnine pääse veekeskusesse ja ujulasse hakkab tööpäevadel kuni kella 15-ni maksma kaheksa eurot ning sellest hiljem 10 eurot, nädalavahetusel tuleb keskusesse pääsemise eest välja käia 12 eurot. Lastele, tudengitele ja pensionäridele kehtivad soodushinnad. Saunaoaasi sissepääs maksab tööpäeviti 27 ja nädalavahetuseti 35 eurot.