„Tuletame meelde, et enne ostu tasuks alati teha taustauuring tehingupartneri usaldusväärsuse osas. Muuhulgas soovitame üle vaadata tarbijavaidluste komisjoni musta nimekirja, kuhu lisatakse ettevõtted, kes ei täida komisjoni otsuseid,” soovitab tarbijakaitseamet sotsiaalmeedias.

„Hea meel on tõdeda, et märtsis ei ole sellesse nimekirja lisandunud ühtki ettevõtet. Ent paraku juba varasemast ajast on seal praegu 100 täitmata otsust,” seisis teates.

Näiteks on tänavu jaanuaris ja veebruaris avaldatud otsuste hulgas praegu täitmata 10 otsust, millega on seotud ettevõtted: Corporates United UÜ, Leto OÜ, JVG OÜ, IM Partners OÜ, Atlant Varuosad OÜ, Parter Solutions Group OÜ, Abargen OÜ, Laforte OÜ, Papek Trade OÜ, EstEhitusEkspert Grupp OÜ.

Tarbijakaitse musta nimekirja, kus on tootud ettevõtted, kes ei ole täitnud neile seatud ettekirjutusi leiad siit: must nimekiri.

Tarbijakaitse juhib tähelepanu, et nimekiri on ajas muutuv - ettevõte eemaldatakse nimekirjast, kui õigusrikkumine on kõrvaldatud! Seega kui eelpool loetletud ettevõtjad otsuse ära täidavad, kustutatakse ta nimekirjast.