Eile oli bensiin 95 hind Juhkentali Circle K tanklas 1,3499 eurot liitri kohta. Täna hommikul tuli hind veidi alla, kuid tase on siiski veel kõrgel, 1,347 euro juures liitri kohta. Viimati oli bensiin 95 kütuse hind sellisel tasemel eelmise aasta novembri keskel.

Viimati tegi bensiin 95 kütuse hind tanklates hüppeid kuu aega tagasi, kui hind kerkis 22. veebruaril 1,3 euroni liitri kohta ja paar päeva hiljem 25. veebruaril kerkis lausa 1,329 euroni liitri kohta.

Eelmise aasta lõpus kõikus bensiini 95 hind 1,2-1,3 eurot liiter vahemikus. Aasta esimestel päevadel oli võimalik saada kütust soodsalt, siis maksis bensiin 95 liiter 1,179 eurot.

Hinnalisa veelgi

Paari päeva eest kirjutas Alexela juhatuse liige Alan Vaht oma blogis, et kütuse hind võib tõusta praegusest veelgi, sest esimesest aprillist peab bensiin sisaldama rohkem etanooli. Mootoribensiinis suureneb kohustuslik biokütuse ehk etanooli protsent, uue normi järgi peab see olema 6,4.

„Biokütuse kohustuse suurenemisel on eriti negatiivne mõju mootoribensiini 95 tarbijatele, sest lisaks kallimale etanooli hinnale on selle negatiivseks ja tahtmatult varjatud mõjuks kütusekulu suurenemine,” kirjutas Vaht.