Fotol nähtu on pildistatud reede õhtul kell 18.00 Tallinnast väljunud Tartu rongil ning on edastatud Delfi lugeja poolt. "Põhjus, miks ma selle pildi edastan, on Merike Saksi väide Delfi Ärilehes, et Tartu suunal on rongil bussi ees selge eelis," ütles lugeja.

"Raske on siin näha eelist bussi ees. Kuigi bussireis kulgeb pool tunnikest kauem, on bussipilet odavam ja reisijale on garanteeritud istekoht," sõnas rongiga sõitnud lugeja.

Lugeja sõnul küsis rongis iga kolmas reisija klienditeenindaja käest, et mis on juhtunud. "Ta teadis ainult öelda, et Elron oli otsustanud senise tandemrongi asemel jätta liinile ainult ühe. Teisele olevat leitud olulisem liin teenindamiseks," väitis lugeja.

Elroni turundus- ja kommunikatsioonijuhi Mariis Adambergi sõnul on Elron teadlik suurest nõudlusest eelkõige tipptundidel ja populaarsematel väljumistel. "Meil kui teenusepakkujal on siiralt kahju, et osadel reisidel ei ole kõigil reisijatel alati võimalik istekohta leida, sest hindame reisijate mugavust ega eelda, et reisijad peaksid pikki vahemaid püsti seisma. Tipptunni väljumisi teenindame suuremate rongidega ning täiendavat teenindusmahtu lisame vastavalt võimalustele ka haakes rongide näol," ütles ta.

Adamberg lisas, et kahjuks on aga Elroni ressursid piiratud. "Kuigi reisijate arv on kasvanud, on meie rongipark endiselt sama suur kui aastate eest," möönis ta.

Kuid mis juhtus konkreetse väljumisega, et liini teenindas ainult neljavaguniline rong? "Seoses hoolduste ja remonttöödega polnud võimalik täiendavat rongi sellele väljumisele lisada, sest käigus on kogu meie rongipark. Oleme korduvalt rõhutanud, et tulenevalt rongireisijate arvu kasvust vajame täiendavaid ronge, kuid riiklikku otsust selles osas veel paraku pole," vastas Adamberg.

"Seni teeme jõupingutusi, et sõidugraafikud hajutaksid tipptundide koormust ning saaksime rongide ringluste läbi tagada populaarsematele väljumistele võimalusel haakes rongid," sõnas Elroni esindaja.