Nädala eest oli Eesti suuremates tanklatekettides bensiini 95 hind 1,399 eurot, diislikütuse hind 1,359 eurot ja bensiini 98 liiter maksis maksis 1,449.

"Rekordkõrgele tõusnud kütusehindade taga ei ole biokütustele üleminek ega biolisandi kasutamine fossiilkütustes, vaid maailmaturul kallinenud hind ja igakevadine suurem tarbimine," selgitas möödunud nädalal ERR-ile Neste turundus- ja kommunikatsioonijuht Risto Sülluste.

"Hinnatõusu taga on kallinenud maailmaturu hind, mis on kütuste sisseostu hinnad tõusule viinud. Näiteks võrreldes möödunud esmaspäevaga on kütuse hind nii bensiinil kui diislikütusel kallinenud umbes kaks senti," ütles Sülluste.

Hinnatõus just kevadel on tema sõnul iseloomulik sellele aastaajale. "Kevadel tarbimine alati hoogustub ja see viib ka maailmaturu hinnad kergele tõusule, mis omakorda avaldub ka meie sisseostu hindades," ütles Sülluste.

Kasuliku andmetel jääb Eestis müüdud kütusehinna rekord 2012. aasta kevadesse, kui bensiin 95 maksis 1,459 eurot liiter ja diisel 1,439 eurot liiter, seega pole seitsme aasta tagune kütuserekord enam kaugel.