Kõige odavamaid valgeid mune leiab Eesti kaubandusvõrgust sõltuvalt jaeketist hinnavahemikus 89 senti kuni 1.19 kümnese karbi eest.

Rimi kommunikatsioonijuht Katrin Bats ütleb, et valgete munade hinda ei mõjuta reeglina pühad, vaid turuseis.

"Hinda mõjutavad mitmed tegurid, mis võivad olla aastate lõikes erinevad. Seepärast ei saa öelda, et munade hind oleks pühade eel tõusnud," ütleb Bats.

"Aasta-aastalt tõuseb vabalt peetavate kanade ja õrrekanade munade osakaal müügis, kuid siiski eelistab 90 protsenti klientidest osta puurikanade mune," tõdeb Bats, kes soovitab eelistada "õnnelike" kanade mune. "Nii saab igaüks toetada neid kanakasvatajaid, kes pakuvad vabalt peetavate ja õrrekanade mune."

Prisma juhatuse liige, sortimendidirektor Pille Raaliste kinnitab, et munade hinnatase on püsinud stabiilsena vähemalt aasta algusest.

"Eranditult kõik Prismades müüdavad munad on Eesti päritolu ning valida on mitmete tootjate vahel. Loomulikult on võimalik klientidel oma ostueelistustest lähtuvalt valida lihavõttemune kõikides kanapidamisviisides – nii puurikanade, mahetootmise, vabalt peetavate kui ka õrrekanade mune," loetleb Raaliste.

"Lihavõttepühade eel tõusevad märgatavalt selliste toodete müügid, mis on otseselt seotud traditsioonilise lihavõttelauaga ehk lisaks valgetele kanamunadele ostetakse tavapärasest rohkem kohupiima, võid, vahukoort, samuti sidrunit ning kuivatatud puuvilju, mida kasutatakse pasha valmistamiseks," lisas Raaliste.

Loe pikemalt refereeritud lugu ERR portaalist.