Madison pannakse korraldajate poolt üllatuslikku olukorda, kus ta peab osalema korteripeol täiesti võõraste inimeste juures. Ajujahi ettevõtluskonkursil võõraste küllakutsumise nutirakendust arendav meeskond GoInvite korraldas testiürituse, et näha, kuidas ootamatud külalised seltskonda sobituvad.

Mida arvab Jaak Madison sellest, et äpi kaudu tulnud külalised võõrustaja maha võiksid tahta lüüa, vaata lähemalt juuresolevast videost. Seda, kuidas pidu kulges ja mis äpiarendajatest saab, näeb täna õhtul kell 20 TV3-s, kui Ajujahi žürii ette astuvad meeskonnad, kes on valitud kümne parima hulka. Millega täpselt need kümme parimat tegelevad, saab lugeda alljärgnevalt.

GoInvite

GoInvite on inimeselt inimesele koduürituste äpp, mis viib kokku võõrustajad ja külalised luues uue koduürituste kultuuri. GoInvite’i abiga void enda juures korraldada näiteks lauamänguõhtu, kodukontserti, kokanduskursuse vms.

Seejuures on võimalik kohtuda põnevate külalistega ja teenida rahalist tulu. GoInvite idee sündis, soovist luua mugav lahendus inimestele, kes hindavad personaalsemaid elamusi, soovivad leida uusi tuttavaid ja teenida lisatulu.

HIVE

HIVE on pilvepõhine lahendus GPS-positsioneerimiseks ja navigeerimiseks. HIVE aitab droonidel, robotitel ja teistel GPSiga varustatud autonoomsetel süsteemidel positsioneeruda, navigeeruda ning neid jälgida 1 cm täpsusega.

HopKid

HopKid on sõidu- ja saatmisteenus laste turvalise ja mõnusa liikumise korraldamiseks. HopKid aitab planeerida laste sõidutamist ja saatmist, teeb maapiirkondades elavatele lastele huvihariduse ja teised teenused kättesaadavaks, sõidutab ja saadab väiksemad lapsed uksest-ukseni ja annab lapsed vastuvõtjale üle.

HopKid on infovahetuse keskkond ja viib kokku laste liikumise eest vastutavad isikud ja sõiduteenuse pakkujad ning Hopkid-i abil saavad ühe kogukonna lapsevanemad planeerida ja korraldada laste kogukondlikku transporti.

SecureBadger

SecureBadger muudab kinnisvara üürile andmise olulisemalt turvalisemaks ja mugavamaks läbi põhjaliku andmeanalüüsi ja masinõppe. Uuenduslik taustakontroll arvutab üürimaksehäire tekkimise kui ka lepingutingimuste rikkumise tõenäosuse. Seega suureneb läbipaistvus ja usaldus - üürileandja võib kindel olla, et üürnik käitub heaperemehelikult tema varaga ja maksab õigeaegselt.

Lauamäng ALU

ALU on abstraktne ruudustikupõhine strateegiamäng kahele mängijale, mille eesmärgiks on kontrollida vastasmängijast suuremat ala. Ala kontrollimiseks kasutavad mängijad mängunuppe ning erinevaid tegevusi, kulutades selleks piiratud koguses saadavalolevaid ressursse.

ALU mängulaud on valmistatud puidust ning on täielikult taktiilne, mistõttu on võimalik mängu iseseisvalt mängida ka näiteks sügava nägemispuude ning motoorsete häiretega inimestel.

Edible

Edible toodab söödavaid toidutarvikuid, mille peamiseks eesmärgiks on asendada plastmassist ühekordseid söögiriistad.

Frenzy

Hambakaitsegeel Frenzy on hambaaukude ennetusvahend, mis on mõeldud kasutamiseks väikelastele juba peale esimeste hammaste lõikumist.

Groveneer

Groveneer on ainulaadse “tõmba-ja-kleebi” kinnitusega naturaalsest tammepuidust puitpaneel, mis aitab lihtsalt ja mugavalt luua unikaalse seinamustri või muuta tavalise seina puitseinaks. Groveneeri puitpaneelid on lihtsalt paigaldatavad ilma ühegi tööriistata.

Erinevad vormid ja mõõdud sobituvad omavahel nii, et iga kord tekib uus ja ainulaadne muster. Groveneeri paneelid on lõppviimistletud kõvavahaõliga ning ei vaja järeltöötlust.

Timey

Timey toodab tarku “parim enne” indikaatoreid. Tootele või kastile kinnitatakse väike kleebis, mis värvub punaseks, kui toodet ei ole hoitud õigel temperatuuril.

Lahendus põhineb keemilisel reaktsioonil, mis tähendab, et indikaator töötab ka elektrikatkestuse või muu sellise olukorra ajal, kus elektroonilised lahendused alt veavad. Seega on tegemist kvaliteediindikaatoriga, mis annab tarbijale lisakinnituse toote värskuse osas ja tootjale infot tarneahela kohta.

Võõras Sõber

Võõras Sõber on tööstressi ja läbipõlemise ennetamiseks loodud ainulaadne nõustamisformaat ettevõtetele. Võõras Sõber seisab selle eest, et vaimse tervise probleemid ei oleks vähenenud töövõime põhjuseks ning juba vähenenud töövõimega töötajatel oleks olemas piisav tugi ja motivatsioon oma tööpanus anda.

Äriidee unikaalsus seisneb kodeeritud kaardisüsteemis, mis võimaldab töötajal pääseda nõustamisele anonüümselt ning tööandjal tasuda ainult reaalselt toimunud sessioonide eest.

Ajujaht kulmineerub 23. mail, kui kolme finalisti seast valitakse võitja ja selgub, kes saab endale 75 000 eurose auhinnaraha.