Juhtimist värskendava AS-i Tere maksuvõlg ületab miljonit eurot ning ettevõttel on E-krediidiinfo andmetel üleval suured nõuded Trust Kapitali osaühingu ja Professional Partner poolt.

"Maksuameti võlgnevus on ajatatud ja pärineb veel eelmise omaniku valitsemisajast. See on kirjas ka Creditinfo raportis. Tere maksab seda tagasi vastavalt maksuametiga tehtud kokkuleppele ning siin puudub probleem," selgitas Tere praegune juht Katre Kõvask. "Ülejäänud kaks võlgnevust on aegunud. Lisaks sellele ei ole tegemist olulist mõju omavate võlgnevustega aga see polegi enam aegumise tõttu oluline."

Aastatel 2007-2010 aktsiaseltsi Tere juhtinud Kivine saab 9. mail ühtaegu ka Farmi Piimatööstuse juhatuse esimeheks.

„Ülo Kivine on pikaaegse piimatööstuse kogemusega tunnustatud tippjuht, kes peale 4 aastat Saaremaa Piimatööstuse juhina soovis koju, st mandrile tagasi tulla,“ ütles Tere ja Farmi omanikfirma AS Maag Grupi nõukogu esimees Roland Lepp.

Kivise ülesandeks saab kahele piimatööstustele Eestis turuliidri positsiooni kindlustamine ning kaubamärkide konsolideerimine uute ekspordivõimaluste leidmiseks.

„Usun, et mõlemal ettevõttel on olulist kasvuruumi nii Eestis kui ka välismaal,” rääkis Kivine. „Tere ja Farmi laiapõhjaline tootmine võimaldab juurde tuua uusi arvestatava ekspordipotentsiaaliga piimatooteid. Kindlasti tahame kasvades suurendada kodumaise toorpiima varumist, mis on hea perspektiiv meie peamistele koostööpartneritele, põllumajandustootjatele.“

Viimase paari aastaga on finantsiliselt keerulises seisus Teret Kivise sõnul edukalt korrastatud.

Senine Tere ASi ja Farmi Piimatööstuse ASi juhatuse esimees Katre Kõvask lahkub ametist alatest 8. maist. Tere ASi ja Farmi Piimatööstuse ASi 2018. aasta 12 kuu auditeerimata konsolideeritud käive oli 108 miljonit eurot, kasvades aastaga 2,5 miljoni euro ehk 2,3% võrra. Ettevõtte eksportkäive ulatus 21 miljoni euroni ja kasvas aastatagusega võrreldes 16,8% võrra. Tere ja Farmi piimatööstuse ekspordi osakaal ettevõtte kogukäibest oli 19,4%, ettevõtted eksportisid oma tooteid 20 erinevasse riiki.

Tere ja Farmi Piimatööstus moodustavad Eesti juhtiva piimatööstuste grupi, mille konsolideeritud turuosa värskete piimatoodete turul on 40 protsenti ning tootevalikusse kuulub ligi 400 erinevat piimatoodet.

Jõhvis, Põlvas ja Viljandis asuvad piimatööstused varuvad igapäevaselt 450 tonni piima. Lisaks kohalikule turule ekspordivad ettevõtted toodangut 20 erinevasse riiki. Tere ja Farmi piimatööstusele kuuluvates 4 tootmisüksuses ja peakontoris töötab kokku 572 inimest.