Algselt lootis pilootide ametiühing jõuda enne streigi väljakuulutamist kokkuleppele palgatõusu osas ja streiki vältida. Kokku moodustavad kolme riigi piloodid suurema osa kogu Skandinaavia pilootidest, osaleda on lubanud ligi 1500 inimest.

Hetkel on ebaselge, kui kui pikalt streik toimub, seega peaksid reisijad hoidma end kursis, kui samal ajal on planeeritud lende.

Tallinna lennujaama kommunikatsioonijuhi Margot Holtsi sõnul Eesti kliente ei mõjuta. "Kõik lennud toimuvad plaanipäraselt ehk SASi Tallinnast väljuvaid ja meile saabuvaid lende streik ei mõjuta," kinnitas ta.

Eestist lendab SAS (Scandinavian Airlines) otse Stockholmi ja Kopenhaagenisse.

Streigi põhjuseks on edutud palgaläbirääkimised lennufirmaga. Streiki planeerivad piloodid on nõudnud palgatõusu vastavalt turuolukorrale, mille peale lennufirma SAS läbirääkija sõnas, et sellised nõudmised on „ebamõistlikud ja ekstreemselt kõrged”.

Tühistamine või edasi lükkamine puudutab ligi 70 protsenti SAS lennufirma lendudest. SAS on andnud teada lendude nimekirja, mis toimuvad kindlasti ka streigi ajal. Lennud on leitavad lennu numbri alusel. Nimekirja kindlasti toimuvatest lendudest leiad SIIT.

SAS on lubanud streigi ajal tühistatud lendudele ilma lisatasuta pakkuma asenduslennu. Kompenseerimisele lähevad lennud, mille väljumine jääb 26. ja 29. aprilli kuupäevade vahele.