Swedbanki kodulehel on toodud autoliisingu ning autolaenu vahe selgelt välja. Esimene vahe nende kahe vahel ongi, et autolaenu võtmiseks ei ole vaja sissemaksu. Auto liisimiseks on aga vaja vähemalt 10-protsendilist omaosalust.

Teine vahe on see, kes saab auto omanikuks. Liisingu puhul on auto omanik kuni liisinguperioodi lõppemiseni pank, aga autolaenu puhul on selleks klient ise.

Lisaks tuleb vahe sisse kuumakse suuruses. Näiteks 15 000-eurose autolaenu puhul tuleks 60 kuulise autolaenu kuumakse 330 eurot. sama summa eest liisimisel, tuleks küll käia välja 10-protsendiline sissemakse, kuid liisingu kuumakse summa tuleb 242 eurot.

Kahe vahel valimisel tulekski lähtuda sellest, kas on võimalik maksta suuremat summat igakuiselt või siis käia välja sissemaks ja saada ligi 100 eurot madalam kuumakse.

Veel erinevusi

Kui aga igakuine rahaline väljaminek ja intressiprotsent ei ole nii olulised, siis on autolaenu eelistena TFBank toonud lisaks välja, et autolaenu puhul ei ole olulised auto vanus ja mark. Soetada on võimalik ükskõik kui vana auto. See võib tulla kasuks, siis kui ostja on eelkõige vanemate autode või uunikumide austaja. Liisingu puhul ei tohi auto olla vanem kui 13 aastat.

Teine on omandiküsimus, mis annab palju rohkem otsustusõigust. Autolaenuga ostmisel saab ostja koheselt ka auto omanikuks. Liisingu puhul jääb aga omanikuks liisinguandja ning auto saab ostja omaks alles liisinguperioodi lõpus eeldusel, et valitud liisingutüübiks on kapitalirent või kapitalirent jäägiga.

Lisaks ei ole kohe omanikuks saamisel piiranguid, mida näiteks liisinguandja võib seada. Näiteks erinevad piirangud sõiduki kasutamiseks, tavalisem nendest on läbisõidu piirang.

Autolaenu võtmisel on sellest võimalik katta ka muid lisakulusid. Auto hind pole tihti ainuke väljaminek ja ette arvestades on võimalik autolaenuga katta ka sellised kulud nagu registreerimine, remont ja rehvid.