Täna avaldatud videoklipis räägivad mitmed tuntud inimesed nagu Margus Uba, Urmas Vaino ja Vello Vaher, et astuvad üksikemade kaitseks välja ja rõhutavad, et oma lapsele elatisraha maksmatajätmine on laiaulatuslik probleem ning kahjuks liiga normaalseks muutunud olukord tänases Eestis. Elatisvõlgnike hulk küündib 10 000 inimeseni.

"Täpset summat ma praegu ei oska öelda, see oleneb sellest, kui suuremahuliseks meie töö kujuneb ja kui palju me toetusi saame," ütles MTÜ üks asutajatest, tehnoloogiaettevõtja Taavi Tamkivi vastuseks küsimusele, kui suurt raha kavatseb Lasterikaste Isade ühendus probleemi lahendamiseks mängu panna. "Ütleme nii, et niipalju kui tarvis on. Meil on palju liikmeid ja nad kõik on pühendunud inimesed, aga kirja meie algatusega saatsime välja alles eelmisel nädalal. Seetõttu on liiga vara mingeid summasid välja öelda." MTÜ asutajaid on üheksa ettevõtjat, aga kogukond MTÜ ümber küündib Tamkivi sõnul juba poole tuhandeni. "Kogukond ei ole kindlasti kõik MTÜ liikmed, aga nad on meie tegevusest teadlikud ja toetavad meid.

MTÜ palkas advokaadibüroo Glikman Alvin Levini isade vastutustunde, konkreetsemalt elatisvõlglaste probleemiga tegelema. Tamkivi sõnul on vaja kõigepealt olukorda õiguslikult analüüsida - kuidas elatisvõlgnikke saavad mõjutada kohtutäiturid või kuhu need nõuded kinni jäävad. "Kus on vaja ehk paremini seadusi tõlgendada või kas neid on hoopis vaja muuta?"

MTÜ Lasterikkad Isad loojate hulgas on ka tegus ja sõnakas ettevõtja, Bigbanki omanik Parvel Pruunsild. Tema eestvedamisel [küll aga mitte kõnealuse MTÜ alt] tegid kaheksa ärimeest kaks aastat tagasi suurannetuse neljale erakonnale, et poliitikud otsustaksid lõpuks lastetoetusi tõsta. Kas Lasterikkad Isad kavatsevad samamoodi poliitikuid tegudele motiveerida?

Tamkivi sõnul nemad oma MTÜ-ga poliitikute toetamisest rääkinud ei ole ja pigem tahavad nad koostööd teha ministeeriumite ja teiste riigiasutustega, et seaduseloome protsess ning selle järelvalve paraneks.

MTÜ asutajateks on Taavi Tamkivi, Parvel Pruunsild, Jaanus Lember, Alari Aho, Arvi Uiga, Hillar Petersen, Hüllo-Kristjan Simson ja Raivo Simson.